Râsul, cea mai eficientă cură de slăbire

Un studiu realizat de o universitate din Tennessee a demonstrat că râsul contribuie la arderea caloriilor. Oamenii de ştiinţă au monitorizat 45 de voluntari în timp ce au urmărit filme de comedie.

Cercetătorii au calculat numărul de calorii consumate în timp ce râdeau, concluzia studiului fiind că subiecţii au consumat cu 20 la sută mai multe calorii datorită râsului. Astfel, studiul a arătat că 10 sau 15 minute de râs pe zi determină arderea a aproximativ 50 de calorii, în funcţie de organismul fiecăruia şi de intensitatea râsului.

În plus, activităţi precum plimbatul, dansul, ciclismul sau, pur şi simplu, urcatul scărilor sunt metode eficiente prin care se ard calorii. În 15 minute de plimbare sau 20 de minute de dans într-un ritm moderat ardem 100 de calorii. Dacă alegem să facem jogging timp de 30 de minute, vom avea nu doar energie, ci şi cu 320 de calorii în minus.

Menţinerea unei greutăţi normale pentru organism nu trebuie să fie un proces dificil. De fapt, este simplu dacă respectăm recomandările legate de alimentaţie şi stilul de viaţă, susţin specialiştii. În plus, vitamina C contribuie la procesul arderii grăsimilor, iar cantitatea zilnică recomandată ar trebui să fie în jur de 75 de miligrame. O jumătate de grapefruit furnizează organismului aproximativ 44 de miligrame de vitamina C, iar majoritatea fructelor sunt bogate în vitamina C şi conţin şi fibre necesare în procesul de slăbire.

De asemenea, cafeaua, băută după micul dejun, este un stimulent pentru procesul de ardere a grăsimilor. Cafeaua solubilă este un produs 100% natural, important este ca aceasta să fie consumată cu moderaţie, aproximativ două-trei căni de cafea pe zi, recomandă nutriţioniştii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)