Răspunsul unioniştilor la gestul socialistului Bătrâncea

actiunea2012

Sute de români s-au mobilizat și au donat bani pentru a dota 875 de școli și facultăți din Republica Moldova cu câte o hartă a României interbelice, în cadrul campaniei „După hartă și răsplată”, demarată de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”.

Această campanie reprezintă reacţia unioniştilor la gestul revoltător al socialiştilor, conduşi de Igor Dodon, care au rupt harta României Mari în Plenul Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit reprezentanţilor Platformei „Acţiunea 2012”, pentru ca proiectul să se încheie cu succes și pentru ca adevărul istoric să ajungă în fiecare instituție de învățământ de peste Prut mai e necesară o contribuție financiară pentru încă 180 de hărți.

„Le mulțumim celor care au răspuns apelului nostru de a duce mesajul României în fiecare școală din Republica Moldova și îi îndemnăm și pe cei care află acum de această campanie să contribuie pentru cele 180 de instituții care încă nu beneficiază de o hartă a României interbelice. Fiecare gest contează, iar înverșunarea oponenților Unirii demonstrează că aceștia se tem și recunosc impactul puternic al curentului unionist în rândul populației”, a declarat Mădălina Hrițuleac, secretar general al Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

Amintim că pe 1 decembrie, 450 de licee din stânga Prutului au primit hărți, drapelul României și panglică tricoloră, într-un proiect desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației de la Chișinău.

The following two tabs change content below.