Raportul Jandarmeriei după incidentele de la mitingul Platformei Unioniste: Au fost extrase persoanele care încercau să rupă cordonul; s-a respectat procedura

foto-protest

Raportul Jandarmeriei privind mitingul de sâmbătă al Platformei Unioniste „Acţiunea 2012” arată că acţiunea a respectat procedurile, fiind extrase şi amendate persoanele care încercau să rupă cordonul pentru că exista riscul blocării unei străzi, au precizat surse ministeriale pentru MEDIAFAX.

Surse ministeriale au declarat pentru MEDIAFAX că au fost blocate şi extrase persoanele care încercau să rupă cordonul de jandarmi, pentru că nu respectau traseul comunicat şi autorizat de primărie, existând riscul blocării unei străzi. Mai exact, în drumul lor spre Guvern manifestanţii au vrut să se întoarcă spre Piaţa Universităţii, iar dacă li s-ar fi permis ar fi mers pe Calea Victoriei unde traficul rutier nu era restricţionat. De asemenea, exista riscul ca aceştia să se întâlnească cu participanţii la un festival de muzică, în lege fiind interzisă „desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora”.

Potrivit aceloraşi surse, au fost extrase din mulţime persoanele care incitau, nefiind vorba despre o intervenţie aşa cum este definită în lege, adică în care să se folosească echipamentul din dotarea jandarmilor. Zece persoane au fost extrase, patru dintre acestea fiind conduse la secţia de poliţie şi amendate.

Peste 2.000 de oameni au participat, sâmbătă, la Marşul pentru Basarabia organizat de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”, manifestanţii cerându-le preşedintelui, premierului, dar şi liderilor politici să-şi asume unirea României cu Basarabia ca proiect de ţară, manifestarea fiind organizată pentru al cincilea an consecutiv.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)