Raluca Jetha: „Suntem și noi un fel de Tanti Roz”

Scenă din spectacolul „Oscar și Tanti Roz” de Eric-Emmaneul Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău, BITEI–2014

Scenă din spectacolul „Oscar și Tanti Roz” de Eric-Emmaneul Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău, BITEI–2014

Povestea cutremurătoare a unui băiat de zece ani bolnav de cancer care găsește puteri să se reculeagă și să-l primească pe Dumnezeu în sufletul său este prezentată de artiștii Teatrului „Eugene Ionesco” cu maximă sensibilitate în noul spectacol „Oscar și Tanti Roz” după Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău. Spectacolul, jucat în premieră la deschiderea Festivalului BITEI–2014, nu e doar un act artistic de excepție, ci și un prilej de a ne gândi la cei ce suferă de această boală cumplită și de a-i ajuta.

Vineri, 30 mai, înainte de reprezentația cu „Oscar și Tanti Roz”, a fost lansat parteneriatul Teatrului „Eugene Ionesco” cu Fundația Hospice Angelus din Republica Moldova. „Spectacolul ”Oscar și Tanti Roz” a fost realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Chișinău, iar astăzi anunțăm constituirea parteneriatului cu Hospice Angelus, astfel, un proiect cultural se transformă într-un proiect social”, a declarat Val Butnaru, director al Teatrului „Eugene Ionesco”.

Invitată la manifestare, Raluca Jetha, reprezentantă a Hospice Angelus, a menționat că această fundație filantropică este furnizorul principal de servicii paliative gratuite din Republica Moldova, adresate copiilor şi adulţilor care suferă de boli incurabile în stadiu avansat şi/sau terminal. Hospice Angelus din Moldova activează de mai bine de 13 ani. „În prezent, Hospice Angelus oferă, gratuit, îngrijiri paliative la domiciliu pentru 80 de copii bolnavi de cancer. Dorim să le oferim copiilor demnitate și viață fără durere, suntem și noi un fel de Tanti Roz”, a spus Raluca Jetha, arătându-le spectatorilor o jucărie în verde și roșu care va fi mascota campaniei sociale HOPE FOR ANGELS – TUNE MY JUNE („Speranță pentru îngeri – Personalizează-mi luna iunie”) ce se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie.

„Permiteți-ne să folosim mascota și în spectacol, ea va fi alături de celelalte jucării din ”Oscar și Tanti Roz”. E un proiect social la care ținem nespus de mult, astfel vom fi mai aproape de copiii suferinzi, îi ajutăm cât putem în ultimele zile ale vieții lor”, a subliniat Petru Vutcărău, director artistic al TEI.

De-acum înainte, la fiecare bilet cumpărat pentru spectacolul „Oscar și Tanti Roz”, 10 lei vor fi direcţionaţi în fondurile Hospice Angelus pentru copiii bolnavi de cancer în fază terminală.

The following two tabs change content below.