Radu Sîrbu: „Se întâmpla de Crăciun să primesc în dar şi nuieluşe”

Fiica sa, Anastasia-Dalia, îşi doreşte ca Moş Crăciun să-i aducă în dar un frăţior. Tatăl său, Radu, nu ştie dacă Moşul va reuşi să îndeplinească toate dorinţele într-o singură noapte. Radu Sîrbu (fost membru al trupei „O-Zone”), solist și producător muzical stabilit în România, lucrează și locuiește la București. De curând, pe 14 decembrie, şi-a sărbătorit ziua de naştere, a împlinit 33 de ani. Aflaţi cum va sărbători Radu sărbătorile de iarnă, ce cadouri va pregăti şi ce mesaj le transmite fanilor din Republica Moldova.

–      Când vei începe să te pregăteşti pentru sărbătorile de iarnă şi ce cadouri intenţionezi să le faci celor dragi în special, fetiţei tale?

Pregătirile demarează încă de la începutul lunii decembrie. În mod normal, împodobim bradul în apropierea Crăciunului, ceea ce nu a devenit o tradiţie dar un eveniment foarte important în familia Sîrbu. Între timp, trebuie să fac planuri împreună cu Moşul pentru cadourile celor dragi. Aş putea să dezvălui o listă foarte lungă, dar ştiţi că Moşul vine în noaptea de Crăciun, deci nu aş vrea să stric misterul. Fetiţa mea îşi doreşte foarte mult un frăţior şi un căţeluş. Că doar nu e corect ca în familie să fie două fete şi un singur băiat, trebuie să fie egalitate, spune ea. Dar nu sunt sigur că Moşul o să ne poată îndeplini toate dorinţele într-o sigură seară.

–      Cum petreceţi aceste sărbători?

Crăciunul, pentru mine, a fost şi va fi mereu o sărbătoare pe care o sărbătorim în sânul familiei. Obişnuim să facem asta de fiecare dată, ne simţim cel mai bine aşa, alături de persoanele care sunt cu adevărat importante în viaţa noastră. De Revelion însă, îmi place mult să ne urcăm în maşina noastră şi să plecăm fie la munte, fie undeva unde să ne relaxăm, să schiem, să simţim iarna în toată frumuseţea ei. Bineînţeles că nu-mi reuşeşte acest lucru în fiecare an, deoarece pentru artişti sau pentru cei care sunt implicaţi în industria muzicală este mai complicat acest lucru, dar când am ocazia nu ezit nicio clipă.

–      De sărbători vii şi în Republica Moldova?

În Moldova vin mereu cu drag, se întâmplă uneori şi de sărbători, însă destul de rar, vinovat este programul meu supraîncărcat, plus faptul că, anul acesta, am fondat propriul Label (Casă de producţie) „Rassada Music” şi trebuie să fiu mereu pe fază ca lucrurile să meargă bine şi corect.

–      Mai ţii minte cum sărbătoreai Crăciunul şi Revelionul în copilărie?

O… da! Cum să nu ţin minte?! Încă mai am sentimentul magic din copilărie şi cred cu desăvârşire în spiritul Crăciunului, chiar dacă sunt adult! Cred că dacă pierzi acest sentiment viaţa devine mai sumbră, nu este cazul meu. Obişnuiam să sărbătorim în familie cu părinţii şi prietenii dragi ai familiei, rudele etc. Prietenii, rudele, la rândul lor, aveau copii de vârsta mea, deci era o petrecere nemaipomenită mai ales că în noaptea de revelion nu eram trimişi la culcare. Deci încercam să petrecem până dimineaţa, doar că părinţii ne culegeau de prin casă pe la 01:00, picam, adormeam pe unde ne prindea somnul.

Ce cadouri primeai?

Am primit odată de revelion o bicicletă supermodernă pe timpurile alea şi am fost foarte încântat, doar că am fost nevoit să aştept până vara ca să o pot încerca. Când eram mic, eram foarte pasionat de acvaristică şi fotografie (fotografia încă a rămas una din pasiunile mele mari). Deci, cred că puteţi să vă imaginaţi ce-i ceream Moşului, peşti de acvariu exclusivişti, scule de procesat fotografiile etc., şi se întâmpla să le primesc de cele mai dese ori, dar se întâmpla să mai găsesc şi nuieluşe, recunosc.

–      Ce mesaj, cu prilejul sărbătorilor, le transmiţi fanilor de aici?

În ajunul sărbătorilor de iarnă, cititorilor ziarului le doresc un călduros La Mulţi Ani şi să nu uite că Crăciunul este un prilej nu doar de a chefui, dar este şi naşterea Domnului, o sărbătoare în care trebuie să devenim mai buni şi cu sufletul mai curat. Fanilor mei vreau să profit de ocazie şi să le mulţumesc sincer din adâncul inimii pentru dragostea şi susţinerea lor. În meseria pe care o practic este foarte important să ai sprijinul fanilor care te înaripează şi te îndrumă către culmi tot mai înalte. Le urez La mulţi ani şi Crăciun fericit lângă cei dragi! Fie ca Noul An să le aducă numai realizări satisfăcătoare, multă sănătate şi dragoste sinceră!

Interviu realizat de Carolina CHIRILESCU