Radu Beligan a murit la vârsta de 97 de ani

Radu_Beligan-q-magazine

Radu Beligan, internat de vineri, în Secţia de Terapie Intensivă, a decedat miercuri, la ora 13.00, la Spitalul de Urgenta Elias, în urma unui stop cardio-respirator, a declarat pentru News.ro directorul medical al unităţii sanitare, dr. Dana Safta.

Maestrul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a fost internat în Spitalul de Urgenţă Elias vineri, la ora 13.00, în secţia de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologică progresivă, în contextul vârstei. Pe perioada internării, a beneficiat de monitorizare strictă a funcţiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus pentru News.ro Dana Safta.

Actorul s-a născut pe 14 decembrie 1918, în satul Galbeni din judeţul Bacău. Radu Beligan, maestru al teatrului românesc, a cărui longevitate artistică a fost recunoscută şi de reprezentanţii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei teatrale naţionale, ocupând, de asemenea, funcţiile de director al Teatrului de Comedie, între anii 1961 si 1969, şi al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), între anii 1969 şi 1990.