Radu Albot, out de la Australian Open

Cel mai bun jucător de tenis al Republicii Moldova în 2012, Radu Albot, locul 220 ATP, a ratat ieri dimineaţă calificarea în turul trei preliminar la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. După două ore şi opt minute, pe o temperatură de 38 de grade, Radu a cedat în duelul cu israelianul Amir Weintraub (196 ATP), chiar dacă în primul set s-a impus cu scorul de 7-6 după un tie-break (10-8).

Primul set a fost marcat de răsturnări de scor, dar, în cele din urmă, moldoveanul a ştiut să-şi stăpânească emoţiile, a revenit şi l-a egalat pe israelianul de 27 de ani, impunându-se în tie-break cu 10-8. Setul al doilea a început cum nu se putea mai bine pentru Albot, care a făcut 1-0 în timpul serviciului adversarului. Radu şi-a făcut bine serviciul său, conducea cu 2-0.

Deja mai relaxat, Radu l-a lăsat pe israelian, aflat la serviciu, să câştige, scorul devenind 2-1. După aceasta, Amir Weintraub şi-a continuat parcursul bun, câştigând două game-uri consecutive, scorul fiind deja de 3-2 în favoarea sa. Radu a reuşit totuşi să egaleze la trei după propriul serviciu, dar nu a putut gestiona bine finalul setului, pierzând cu 6-4.

Setul al treilea a fost de-a dreptul dezastruos pentru moldoveanul care putea intra în istoria tenisului din Republica Moldova. Acesta a cedat presiunii şi, din cauza oboselii, nu a putut să-i dea o replică lui Amir. Israelianul a câştigat cu 6-0 setul decisiv şi merge în runda a treia.

Radu Albot s-a calificat în turul doi preliminar după ce s-a impus în trei seturi, 4-6, 7-6 (7-4), 6-3, în două ore și 34 de minute de joc, în fața sud-africanului Rik De Voest, 32 de ani, numărul 270 ATP.