Radio Sănătatea: un nume vechi, o voce nouă

Preocuparea pentru sănătate rămâne de milenii în zona de ofuri şi ahuri a exponenţilor desprinşi de Homo sapiens. Tocmai de aceea, s-a presupus din start că o emisie radio orientată spre sănătate va acoperi nevoile unor categorii extinse de ascultători. Elementara deducţie s-a dovedit a fi reţeta de succes a unui post de radio aproape de om şi de grijile lui. Astfel, Radio Sănătatea a reuşit, în timp, să capteze atenţia publicului larg prin emisiuni care promovează stilul de viaţă sănătos, dar şi responsabilitatea pentru propria stare de bine.

Din 1 octombrie, însă, postul de radio Sănătatea şi-a “vitaminizat” emisia cu o gamă mai largă de programe şi de voci noi. În ce constă schimbarea de “look” şi ce elemente noi au apărut în grila de emisie am întrebat-o pe Lidia Marin, director Radio “Sănătatea”. “Este vorba, întâi de toate, despre o echipă nouă care, sunt sigură, va da un suflu diferit postului. La fiecare oră exactă vom difuza buletine de ştiri, iar de patru ori pe zi ascultătorii noştri vor beneficia de alte patru mari întâlniri cu actualitatea, în cadrul unor jurnale mai ample.

Vom lansa câteva proiecte noi care “tratează” fenomene sociale sensibile: emisiunea “Vrem să te aducem acasă!”, în cadrul căreia moldovenii de acasă şi rudele, prietenii lor plecaţi în străinătate îşi “vor da mâna” în emisia în direct; emisiunile “Jurnal actual” şi “În centrul atenţiei” dedicate unor probleme de actualitate socială, despre care se va discuta împreună cu experţii invitaţi, iar ascultătorii vor avea ocazia să-şi exprime punctul de vedere; “Art-terapia” e un alt proiect, prin care ne propunem să promovăm valorile culturale naţionale şi universale… Desigur, şi în alte segmente emisionale s-a intervenit conceptual, dar în fiecare caz am pornit de la o regulă importantă: tot ce propunem să fie util pentru ascultători, iar tot ce e util să fie cât mai radiofonic”.

Radio Sănătatea în nou format va emite non-stop pe frecvenţele 100,1 MHz (Chişinău), 107,9 MHz (Edineţ), 99,1 MHz (Şoldăneşti), 95,2 MHz (Sângerei), 88,2 MHz (Teleneşti) şi 98,7 MHz (Dubăsari). Aria de acoperire cuprinde circa 70 la sută din teritoriul ţării.

The following two tabs change content below.