R. Moldova, pe ultimele locuri la Eurovision // Pronosticuri

„Important este, nu cine pleacă, dar cum se va întoarce de acolo! La asta ar trebui să se gândească o ţară, şi nu la interese personale. Cred că e târziu şi incorect să ne dăm cu părerea, să criticăm. Alegerea s-a făcut” – Sandu Gorgos, compozitor.

 

Suedia va fi marea câştigătoare

Deşi nu se cunosc toate piesele care vor răsuna în cele două semifinale şi în finala Eurovisionului, ce va avea loc la Baku, Azerbaidjan, cele mai mari case de pariuri britanice fac deja primele prognoze privind câştigătorul acestui an.

Carolina CHIRILESCU

„Ladbrokes” și „William Hill” prognozează că Suedia va fi marea câştigătoare, iar Republica Moldova se va clasa pe ultimele poziţii. Piesa „Lăutar” va ocupa, conform acestor pronosticuri, locul 31 sau 33. Favoritele din acest an sunt Suedia, Rusia, Danemarca, Serbia, Irlanda, Maria Britanie şi Islanda.

„E prea devreme să credem în prognozele caselor de pariuri, acestea au dat greş de mai multe ori. Ceea ce aţi văzut în finala naţională a fost una, la Baku va fi cu totul altceva. Muncim mult şi vom avea cu certitudine rezultate bune, acum, pentru mine, contează susţinerea tuturor”, spune Pasha Parfeni, câştigătorul finalei naţionale a Eurovisionului.

Dacă Pasha este foarte optimist, unii dintre compozitorii din showbizul moldovenesc au păreri diferite despre piesa acestuia.

„E prea târziu de discutat despre unele lucruri”

Marian Stârcea, compozitor: „După cele întâmplate, asemenea aprecieri nu au niciun sens. Despre unele lucruri e târziu să discutăm, despre altele – prematur. I-am spus lui Pasha despre neajunsurile piesei, despre selecţia noastră „antinaţională”, despre juriu şi notele acestuia. Sunt dezamăgit.”

„Important este cum se va întoarce de la Baku!”

Sandu Gorgos, compozitor: „Important este, nu cine pleacă, dar cum se va întoarce de acolo! La asta ar trebui să se gândească o ţară, şi nu la interese personale. Cred că e târziu şi incorect să ne dăm cu părerea, să criticăm. Alegerea s-a făcut. Acum toţi trebuie să participe la promovarea acestei piese, să vină cu viziuni în privinţa prestaţiei scenice, tehnice etc. Nu trebuie să ne dăm cu părerea că o să treacă sau nu. Ar trebui să facem maximum posibil ca să treacă în finală şi să se claseze în primele 10. În ce priveşte calitatea piesei, totul depinde de faptul cum o serveşti consumatorului, e ca o monedă cu două feţe. Accentul n-ar trebui pus doar pe interpretarea vocală, 80 la sută e acţiunea din scenă. Răspunsul meu este că piesa va trece în finală doar dacă vom gândi europeneşte, nu moldoveneşte, doar cu critici şi tâmpenii.”

Varianta finală a piesei, o surpriză

Alex Braşoveanu, autorul piesei: „Voi lucra asupra piesei, o voi perfecţiona la maximum din punct de vedere muzical. Mai este de lucru la capitolul prezentare scenică, va trebui de adăugat un element în show care ar surprinde publicul. Varianta nouă a piesei va fi o surpriză pentru toţi telespectatorii”.

Piesa „Lăutar” se aseamănă cu piesa interpretului Milan Stankovici, „Ovo je Balkan”, care a reprezentat Serbia la Eurovision în 2010. Pasha a recunoscut din start că s-a inspirat, dar nu a plagiat.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)