Putin recrutează alți 150000 de oameni

putin

Vladimir Putin a semnat un ordin privind recrutarea de primăvară, prin care vor fi mobilizați, între 1 aprilie și 15 iulie, aproximativ 150000 de oameni. De asemenea, ordinul prevede eliberarea personalului militar al cărui serviciu s-a încheiat. În Rusia, recrutarea se efectuează de două ori pe an: una în primăvară și a doua în toamnă. Serviciul militar în termen durează 12 luni, transmite meduza.io.

La 24 martie, un comitet de profil din cadrul Dumei de Stat a aprobat o lege care interzice ieșirea din țară a tinerilor ce evită recrutarea, precum plecarii în străinătate, pentru cinci ani, a celor care au evitat serviciul militar. Legea le mai interzice chiulangiilor să dețină servicii publice pentru o perioadă de cinci ani.

O altă lege care se examinează în cadrul legislativului rus stipulează modificarea modalității de recrutare. În prezent, recruții sunt mobilizați printr-un document semnat la primire. În cazul în care citația nu poate fi înmânată recruților, responsabilitatea pentru găsirea acestora revine poliției. Noua recrutare va permite trimiterea citațiilor prin scrisoare recomandată, ca va fi considerată primită la șase zile de la expediere.

În februarie anul curent, Lituania a introdus un plan ce are drept obiectiv recrutarea anuală a 3500 de tineri, începând cu septembrie 2015.