Puţin probabil ca Sofia Rotaru să vină la Chişinău

Săptămâna trecută, presa a vehiculat ştirea că interpreta Sofia Rotaru ar veni la Chişinău pentru a reînregistra imnul municipiului Chişinău „Cântec despre oraşul meu”, interpretat de ea în anii ’70 ai sec. trecut. Primăria capitalei i-a expediat cântăreței o invitație la Chișinău, pentru a înregistra încă o dată imnul împreună cu Eugen Doga, autorul melodiei.

Contactat de JURNAL, producătorul interpretei, Igor Kuriliov, ne-a declarat că acest lucru este puţin probabil. „Am fost anunţat de către Direcţia cultură a primăriei Chişinău despre ideea lor, dar eu nu-mi imaginez cum ar fi posibil acest lucru. În primul rând, Sofia Rotaru este acum într-un turneu în străinătate, după care are un program foarte încărcat. Nu am dat încă niciun răspuns, dar pot să spun că acesta nu va fi unul pozitiv”, spune producătorul. Igor Kuriliov a mai explicat că, pentru a reînregistra acest imn, Sofia Rotaru va fi nevoită să stea la Chişinău 3-4 zile, să aibă la dispoziţie un studio foarte bun, tehnică de performanţă, mai sunt şi multe alte lucruri care trebuie puse la punct. „Trebuie să înţelegeţi că lucrurile acestea nu se fac aşa, peste noapte, mai ales când vine vorba despre o interpretă ca Sofia Rotaru, voi discuta cu ea, dar nu promit nimic”, a declarat producătorul interpretei, Igor Kurilev.
Cântecul a fost compus în 1971 şi a fost un succes. Muzica aparţine compozitorului Eugen Doga, iar versurile – poetului Gheorghe Vodă. Piesa a fost adoptată ca imn al capitalei la şedinţa Primăriei municipiului Chişinău din 11 iunie 1998. După un debut strălucit, talentul Sofiei Rotaru nu a fost sprijinit la Chişinău, aceasta făcând o carieră fulminantă în muzica uşoară din Ucraina şi Federaţia Rusă, fiind şi la ora actuală artistă de primă mână în aceste ţări.

Carolina CHIRILESCU