Putin despre Trump şi prostituţie, la întâlnirea cu Dodon

În cadrul întâlnirii cu preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, şeful statului rus, Vladimir Putin, răspunzând la o întrebare despre implicarea serviciilor secrete ruseşti în campania electorală din SUA şi despre materialele compromiţătoare pe care le-ar deţine Moscova despre Trump, a vorbit îndelung despre fenomenul prostituţiei, a încercat să definească acest fenomen social, să explice motivele ce le determină pe femei să practice această meserie. În cele din urmă, preşedintele Putin a subliniat că ceea ce se întâmplă în SUA este un fapt fără precedent.  

„Cei care organizează aceste lucruri au următoarele scopuri. În primul rând, să suprime legitimitatea alegerii preşedintelui recunoscut Donald Trump. Nu se ştie dacă vor sau nu acest lucru, însă cei care o fac provoacă mari pierderi intereselor SUA. Ai impresia că, antrenându-se la Kiev, ar avea intenţia să recurgă la Maidan pentru a evita instalarea în funcţie a preşedintelui Trump.

În al doilea rând, se urmăreşte legarea lui Trump de mâini şi de picioare pentru a evita îndeplinirea promisiunilor făcute de acesta poporului american, atât în interior, cât şi în afară. Imaginaţi-vă cum ar putea să se îmbunătăţească relaţiile ruso-americane în condiţiile în care se răspândesc asemenea informaţii false precum implicarea unor hackeri în campania electorală, deşi aceştia nu au compilat nimic, nu au inventat nimic, ei au dezvăluit doar informaţia”, a comentat Putin evenimentele din viaţa politică a SUA.

„Mai mult, chipurile, serviciile noastre secrete ar avea materiale compromiţătoare împotriva preşedintelui ales al SUA. Eu nu îl cunosc pe dl Trump. Nu l-am întâlnit niciodată, nu ştiu ce va face el pe arena internaţională. De aceea nu am niciun temei să îl critic sau să îl apăr. Aceste informaţii sunt false. Când a venit Trump la Moscova, de fapt nu mai ţin minte cu câţi ani în urmă a fost el pe aici, nu era om politic, nu ştiam că are ambiţii politice, era un om de afaceri, unul dintre oamenii bogaţi ai Americii. Oare chiar crede cineva că serviciile noastre secrete aleargă după fiecare miliardar american?!

Evident că nu. Sunt nişte aberaţii. Chipurile, Trump a ajuns la Moscova şi a început imediat să caute prostituate… Este un om matur, un om care s-a ocupat de organizarea unor concursuri de frumuseţe. S-a întâlnit cu cele mai frumoase femei ale lumii. Îmi vine greu să-mi imaginez că dl Trump s-ar fi întâlnit cu fetele noastre cu responsabilitate socială joasă, deşi acestea sunt fără îndoială cele mai bune din lume”, a declarat el.

„Mă îndoiesc de faptul că dl Trump ar fi muşcat momeala. Prostituţia este un fenomen social ruşinos. Unele femei tinere o practică inclusiv pentru că nu-şi pot asigura în alt mod mijloacele de existenţă. E vina societăţii şi a statului. Iar oamenii care comandă falsuri de acest gen, răspândite împotriva preşedintelui ales al SUA, le fabrică şi le folosesc în lupta politică, sunt mai rău decât prostituatele! Ei nu au niciun fel de limite morale”, a declarat Putin.

„Apropo, Rusia are permanent de-a face cu asemenea oameni, cu oponenţii noştri. Iar faptul fără precedent că aceste metode sunt folosite împotriva preşedintelui SUA demonstrează degradarea elitelor politice din Occident, inclusiv a celor din SUA. Contez mult pe faptul că raţiunea va triumfa”, a mai spus el.