Putin cel blajin. „Președintele Putin ar fi putut recurge la măsuri mai dure față de RM, dar s-a abținut”, a spus Lavrov

Ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a declarat, în urma expulzării diplomaților ruși de la Chișinău, că președintele rus Vladimir Putin ar fi putut să recurgă la măsuri de răspuns mai dure, inclusiv impunerea restricțiilor pentru imigranții moldoveni, dar s-a abținut.

Potrivit agenției Interfax, Lavrov a mai adăugat că răbdarea Moscovei nu este nesfârșită. Tot ieri, la Chișinău, președintele Igor Dodon a declarat că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a invocat presupuse activități de „spionaj” pentru a expulza diplomații ruși, săptămâna trecută, dar nu i-a prezentat argumente convingătoare despre activități „concrete” ale celor cinci diplomați declarați persoane indezirabile.

Potrivit ministrului ruse de Externe, cei cinci diplomați ruși expulzați din R. Moldova lucrau în Comisia Unificată de Control. „Fără ei, funcţionarea acestei instituţii poate fi suspendată” a anunțat ieri, 6 iunie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unui discurs la Universitate Baltică „Kant” din Federația Rusă.

„Guvernul a expulzat cinci persoane, angajați ai ambasadei noastre. Acestea sunt persoanele de bază care lucrau în cadrul atașatului militar. Ei erau cei care asigurau funcționarea Comisiei Unificate de Control, alcătuită din reprezentanți ai Chișinăului, Transnistriei și Federației Ruse. Ei discutau în mod regulat problemele care apăreau între Transnistria și Republica Moldova. Au decis să îi alunge. Această Comisie nu-și mai poate continua activitatea”, le-a declarat Serghei Lavrov studenților, citat de NovostiPmr.