Puterea de a iubi şi a ierta sau cum a fost salvată o căsnicie

„Ce tot îmi explici, idiotule?! Nu ştiu şi nici nu vreau să aflu cine este sau ce face târfa cu care m-ai înşelat!”

a66d0273533e1b3fedf7f19cc6b593a7

„Oare ce are aia ce nu am eu? O fi mai frumoasă, mai deşteaptă? Sau poate s-a săturat de mine?”, se întreba Daria, înnecându-se de plâns când a aflat că Iulian a înşelat-o. Erau căsătoriţi de şapte ani. Aveau casă frumoasă, un băieţel de un an. Şi tocmai când se credea cea mai fericită de pe pământ, când era sigură de viitorul ei, de omul drag de lângă ea, a picat şi vestea ce a făcut ca întregul său univers să se prăbuşească.

Daria se condamna şi se gândea că poate nu e suficient de atrăgătoare dacă bărbatul în care a avut atâta încredere a înşelat-o. Îşi zicea că a crezut orbeşte în vorbele lui. Şi apoi cum să nu-l creadă, dacă se comporta atât de drăguţ cu ea?! O ajuta în toate, îi oferea flori aproape în fiecare zi. Despre eroina noastră pot să vă spun că munceşte în domeniul bancar. Este o brunetă focoasă. Când a decis să se căsătorească cu chirurgul Iulian, mulţi adoratori au suspinat.

Şapte ani de fericire s-au spulberat într-o clipă

Aveau cinci ani de căsnicie, dar nu reuşea să rămână însărcinată. Iulian a mers cu ea pe la mai multe mănăstiri şi s-au rugat împreună. Ştiau rugăciunea lor pe care o repetau stând în genunchi timp îndelungat în faţa icoanei cu chipul Maicii Domnului. Se rugau cu lacrimi: „Maică Preacurată, dacă ne auzi de acolo din cereasca Ta locuinţă, te rugăm fierbinte să faci o minune pentru noi. Ajută-ne să aducem pe lume un copil!”. Şi Maica i-a auzit. La câteva luni, Daria a rămas însărcinată. Dar iată că la un an după naşterea copilului, a venit acest moment neaşteptat şi tensionat. Gândurile îi erau în dezordine. Poate era mai bine dacă nu afla. Ştia că Iulian al ei, un bărbat frumos şi romantic, avea trecere la femei, dar l-a crezut fidel, aşa cum i se înfăţişa. Ce să facă? Încotro să o apuce? Poate că demult o înşela şi ea nu ştia? În timp ce băieţelul dormea, a început să adune în grabă lucruri de-ale ei şi de-ale micuţului.

Cu geanta pe umăr şi cu copilul în braţe, era gata să iasă din casă tocmai când a apărut în prag Iulian: „Ce-i cu tine? Ce s-a întâmplat? De ce ai ochii umflaţi de plâns? Şi unde te-ai pornit asupra nopţii?” „Pleacă din calea mea! Nu vreau să te mai văd! Te urăsc!”, i-a strigat agitată Daria. După un şir de cuvinte tăioase, Iulian a înţeles despre ce era vorba şi a întrebat-o: „De unde ai aflat?” „De la prietena celeia cu care te-ai culcat. S-a lăudat că eşti foarte sexy, că nu a mai întâlnit un bărbat care să facă dragoste aşa ca tine. Iar eu m-am întrebat cum de ai putut să dai cu piciorul în dragostea noastră de atâţia ani pentru câteva minute de plăcere?!”

Era gata să-l ierte cu inima, dar cu raţiunea, nu

Iulian şi-a cerut iertare şi a încercat să-i explice că a fost prima şi ultima lui aventură şi că regretă că nu şi-a putut stăpâni instinctul în acele împrejurări provocate de o sărbătoare din colectiv, când întrecuse măsura cu alcoolul. O implora să-l ierte, spunându-i că acea femeie e cu gradul de inteligenţă la genunchiul broaştei şi în niciun caz nu poate fi comparată cu ea.

„Ce tot îmi explici, idiotule?! Nu ştiu şi nici nu vreau să aflu cine este sau ce face târfa cu care m-ai înşelat”, i-a replicat Daria pe un ton plin de ură, cu toate că de fapt ea dorea să-şi cunoască rivala. Iulian a făcut câţiva paşi, i-a luat copilul din braţe, l-a aşezat în pătuţ şi a încercat să o cuprindă, dar ea l-a îmbrâncit cu înverşunare. „Să nu te atingi de mine! Lasă-mă să plec!”

El îi făcea tot felul de promisiuni, dar ea tuna şi fulgera. A înduplecat-o cu mare greu să rămână cel puţin până dimineaţă, amintindu-i o vorbă a lor: „Dimineaţa se culeg toate grăunţele de aur ale zilei”. Toată noaptea, Iulian s-a umilit în fel şi chip, rugând-o să-l ierte şi să înţeleagă că el o iubeşte. Pe la o bucată de noapte, Daria s-a liniştit. Cu un gol în stomac, stătea nemişcată şi asculta: „Dumnezeu te-a trimis în viaţa mea atunci când trebuia, la acea nuntă unde ne-am cunoscut. M-ai întâmpinat cu un zâmbet sincer şi cu o energie pozitivă, care ne-a încărcat de bună dispoziţie pe toată durata acelei nunţi. De la o întâlnire la alta, aveam să-ţi descopăr frumoasele calităţi, să-ţi aflu gusturile. Mi-a plăcut că te conduci de valorile morale, că eşti ambiţioasă şi descurcăreaţă. Tu m-ai învăţat să fiu puternic, să nu cedez în faţa greutăţilor. M-ai făcut să am încredere în mine şi să fiu tolerant. Tu mi-ai fost alături, când am fost bolnav. Am împărţit cu tine în aceşti ani foarte multe şi foarte frumoase momente…”

Tonul şi felul în care îi vorbea o făceau să înţeleagă că e sincer şi că regretă gestul pe care l-a făcut. Şi dacă era gata să-l ierte cu inima, cu raţiunea – nu! Peste două zile, în timp ce Iulian era la serviciu, Daria a plecat cu tot cu copil la Moscova. Acolo munceau părinţii ei. A lăsat pe masă un bileţel: „Să nu ne cauţi. Mi-ai spulberat într-o clipă toate visele.Vreau să fiu cât mai departe de tine. O să-ţi dau de ştire când poţi să vii să vezi băiatul”.

Părinţii Dariei salvează căsătoria

Iulian mai n-a leşinat când a citit bileţelul. Iar Daria, mai tristă ca niciodată, i-a spus mamei sale că nu suportă să fie înşelată, că au bătut clopotele rupturii. Spunând acestea, a izbucnit în plâns. Maică-sa s-a aşezat lângă ea, i-a luat capul în poală şi, mângâindu-i părul ca atunci când era o copiliţă, i-a spus: „Un om care iubeşte cu adevărat, iartă. Nu-i atât de vinovat Iulian precum ţi se pare. Majoritatea soţilor îşi înşală nevestele. Nimeni nu este perfect. Gândeşte-te bine! E tatăl copilului tău. Mai dă-i o şansă, întoarce-te la el”. „Crezi că o să-i pot recâştiga încrederea?”, a întrebat Daria printre sughiţuri. „O să poţi, pentru că îl ştiu eu bine pe ginerele meu, care poate suferă acum mai mult ca tine.” Mamă-sa a pus imediat mâna pe telefon şi l-a sunat pe Iulian, care era cuprins de gânduri negre în acele momente: „Vino, te rog, şi îţi ia nevasta şi copilul acasă”. Atâta i-a spus.

A doua zi, bărbatul care era gata din disperare să-şi pună capăt zilelor, a ajuns în apartamentul de la Moscova pe care îl închiriau socrii lui. Şi-a cerut iertare pentru tot de la soţie şi de la socri. Căzând în genunchi în faţa soţiei iubite, a rugat-o să aibă încredere în el, promiţându-i că nu o va mai dezamăgi. Daria i-a spus că-l iartă în numele iubirii. Iar părinţii au accentuat: „V-aţi construit o familie minunată, care trebuie să supravieţuiască şi să înflorească şi mai frumos după acest moment neplăcut”.

Şi aşa a fost. Cumpăna prin care a trecut l-a făcut pe Iulian să se topească şi mai tare după Daria, să fie şi mai atent, şi mai receptiv cu ea. Povestea de dragoste dintre ei continuă cât se poate de frumos. Sunt în aşteptarea celui de-al doilea copil.

The following two tabs change content below.