Purtăm doliu în suflet // Fotoreportaj

Ion Ungureanu a fost petrecut astăzi, 31 ianuarie 2017,  pe ultimul drum de către familie, prieteni, consăteni, discipoli, oameni de artă, politicieni. Timp de câteva ore, sute de persoane şi-au luat rămas bun şi i-au adus flori regretatului om de cultură, în incinta Palatului Naţional “Nicolae Sulac”, acolo unde a fost depus sicriul pentru omagieri.

Pornind pe ultimul drum, Ion Ungureanu a fost purtat prin faţa clădirii Guvernului, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acolo unde, în faţa miilor de basarabeni adunaţi cu 26 de ani în urmă,  citea Declaraţia de Independenţă a R. Moldova. Apoi, cortegiul funerar a trecut prin faţa Monumentului Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe care, în calitate de ministru al culturii Ungureanu l-a readus la locul său iniţial, dar şi prin faţa Muzeului Naţional de Istorie, unde, a instalat monumentul Lupoaicei de la Roma.

Ion Ungureanu a fost petrecut până la cimitirul central din Chişinău de câteva mii de români care poartă doliul în suflet, chiar dacă actualul preşedinte nu a decretat zi de doliu naţional. Maestrul Ion Ungureanu a fost înmormântat alături de Grigore Vieru.

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)