Publika a sărit peste cal

publika

Ambasada SUA la Chişinău a semnalat o „interpretare eronată” de către publika.md a unui comentariu publicat pe Facebook de Excelenţa Sa, ambasadorul James Pettit, în care acesta s-a referit în general la situaţia din R. Moldova, şi nu la desemnarea de către şeful statului a candidaturii lui Ion Sturza la funcţia de premier.

„Ca răspuns la un reportaj eronat emis de Publika TV, Ambasada SUA la Chişinău dorește să facă o clarificare. Publika TV susține că ambasadorul Pettit a comentat nominalizarea de către președintele Timofti a dlui Ion Sturza. Comentariul ambasadorului Pettit se referă la situația din R. Moldova în general (https://www.facebook.com/U.S.EmbassyMoldova/?fref=ts). Acest comentariu nu este o reacție la nominalizarea de către președinte și, de fapt, a fost postată ieri la 15:50, cu câteva ore înainte de anunțul făcut de președinte. Noi rugăm Publika TV să emită o corectare, în așa fel ca telespectatorii să nu fie induși în eroare de reportaje incorecte.

fotoambasada

 

Într-o ştire publicată ieri, publika.md a interpretat postarea Ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, pe Facebook că Nicolae Timofti nu s-ar fi gândit la problemele țării atunci când l-a desemnat drept candidat la funcţia de premier pe Ion Sturza. „Mă întreb dacă cineva se gândește ce își doresc oamenii din Republica Moldova. Democrația înseamnă să reprezinți cu adevărat voința și dorința populației. Într-o democrație liderii trebuie să servească țării și cetățenilor țării lor, și nu invers”, a scris ambasadorul SUA James Pettit.
PUBLIKA.MD amintește că astăzi președintele țării Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Sturza drept candidat la funcția de premier al țării”, se menţionează în ştirea acestui post TV.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)