PUBLICITATE ELECTORALĂ // Un sistem educaţional puternic – prioritatea PLDM

foto 1Educaţia este un motor în măsură să propulseze Republica Moldova înainte. Un sistem educaţional mai puternic oferă tinerilor cunoştinţe şi abilităţi suplimentare. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, la întâlnirea cu studenţii Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, în cadrul căreia a menţionat realizările din ultimii ani în domeniul educaţiei, dar şi le-a vorbit despre cele patru priorităţi ale Planului 2020 al PLDM, care au tangenţă directă cu tinerii.

„O educaţie mai bună înseamnă un stat mai puternic. Cu generaţii bine educate şi într-un mediu competitiv, controlul civic devine o regulă, iar injustiţia şi corupţia nu mai sunt tolerate de societate. PLDM a iniţiat deja transformarea fundamentală în domeniul educaţiei prin reformarea procesului de evaluare a cunoştinţelor, combaterea copiatului la BAC şi promovarea tinerilor care muncesc şi sunt performanţi. Aceste reforme nu sunt uşoare, dar ele permit societăţii să meargă înainte spre excelenţă şi demonstrează că se pot face schimbări”, a menţionat Vlad Filat.

În şirul realizărilor beneficiile cărora sunt resimţite direct de studenţi, Vlad Filat a amintit despre adoptarea Codului educaţiei, modificarea Regulamentului de admitere ce permite studenţilor să aplice la câte universităţi doresc, a Regulamentului burselor, a Legii care obligă instituţiile statului să ofere locuri de practică pentru tineri şi studenţi, iar perioada de stagiu să fie considerată drept experienţă de muncă. Şi poate una din cele mai importante reuşite a fost obţinerea regimului liberalizat de vize ce permite mobilitatea studenţilor. Toate aceste realizări au fost iniţiate şi promovate de PLDM, a spus Vlad Filat.

„Pentru noi, educaţia este prioritatea numărul unu stipulată şi în Planul 2020, care prevede aderarea Republicii Moldova la UE. Acest plan are la bază patru priorităţi şi în fiecare din ele, direct sau indirect, se regăsesc tinerii.Noi ne dorim să avem un sistem educaţional performant cu condiţii de muncă pentru profesori, infrastructură modernă pentru studenţi, dar şi cunoştinţe care să permită tinerilor să devină competitivi într-o lume din ce în ce mai globalizată”, a menţionat liderul PLDM. Vlad Filat a subliniat că oamenii îşi doresc un viitor mai bun, unul european: cu mai multe locuri de muncă, salarii mai mari, mai multe investiţii, cu libertatea de a călători, cu drepturi egale pentru fiecare şi cu mai multe oportunităţi pentru tineri şi femei. „Acest viitor poate fi construit urmând calea de integrare europeană, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat a accentuat că PLDM pune miza pe tineri, ei sunt avangarda şi schimbul de mâine. Vârsta medie a candidaţilor PLDM la alegerile parlamentare din 30 noiembrie este de 43 de ani, iar 28 de candidaţi sunt sub 35 de ani, ceea ce demonstrează că promovarea tineretului nu este doar o declaraţie frumoasă, ci un angajament acoperit de acţiuni reale, a precizat Vlad Filat. La sfârşitul întâlnirii cu studenţii, Vlad Filat s-a adresat tinerilor cu apelul de a merge la alegeri pentru a oferi un vot modernizării ţării şi înaintării pe calea integrării europene a Republicii Moldova. ÎNAINTE, spre o educaţie de calitate!

Achitat din fondul electoral al PLDM

The following two tabs change content below.