PUBLICITATE ELECTORALĂ // PLDM este forța motrice a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova

foto1Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) este piatra de temelie, forța motrice a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Cu acest mesaj a venit la Chişinău președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul. Preşedintele celei mai influente formaţiuni politice europene a venit să exprime susţinerea Bruxelles-ului pentru PLDM în alegerile din 30 noiembrie. Oficialul european a avut o agendă încărcată: a vizitat două întreprinderi moderne: SRL Irida, specializată în creşterea nucilor şi prelucrarea miezului de nucă, şi Complexul zootehnic Porco Bello SRL; s-a întâlnit cu 140 de primari liberal-democraţi, cu studenţii Colegiului de Viticultură şi Vinificaţie din Stăuceni şi cu alegătorii din oraşul Orhei.

„Sunteţi pe calea cea bună. Vin pentru a treia oară în Moldova şi văd ce eforturi au fost făcute. Nu vă opriţi, continuaţi să mergeţi înainte şi sunt sigur că veţi ajunge să vă integraţi în Europa. Cu cât veţi avansa pe această cale, cu atât investiţiile europene vor fi mai mari”, a spus preşedintele PPE după vizitarea celor două întreprinderi. Joseph Daul, agricultor de profesie, a menţionat că asemenea afaceri reprezintă modele demne de urmat. Republica Moldova, fiind ţară agrară, urmează să-şi dezvolte acest sector prin atragerea investiţiilor europene, prin instruiri şi programe de promovare a produselor moldoveneşti. Vlad Filat a subliniat că dezvoltarea unei agriculturi moderne de prelucrare a produselor alimentare şi animaliere, susţinerea şi încurajarea afacerilor mici şi mijlocii, schimbarea atitudinii faţă de agricultură şi conceperea acesteia, în special de către tineri, ca pe o carieră – sunt puncte din Programul 2020 al PLDM.
„Mă bucur că, într-o perioadă atât de importantă pentru Republica Moldova, Joseph Daul a ţinut să ne fie alături, dar şi să vadă pe teren cum sunt implementate proiectele de dezvoltare a ţării. Acest interes este îmbucurător şi promiţător, pentru că avem şansa să demonstrăm că dorim să muncim şi să modernizăm ţara noastră, astfel încât să devină cu adevărat europeană, o ţară – membră a Uniunii Europene”, a menţionat Vlad Filat.

Mesajul transmis de politicianul european la întâlnirea cu primarii PLDM a evocat necesitatea implicării plenare a fiecărui lider comunitar în promovarea cursului european, a valorilor europene. „Trebuie să faceţi în aşa fel, încât la alegerile parlamentare să câştige partidele democratice, europene. Doar aşa ziua de 30 noiembrie nu va fi o zi pierdută. PPE vă susţine, Europa vă vrea, pentru că aici este pace, stabilitate şi dezvoltare. Alegerea o faceţi dumneavoastră, dar a vota azi comuniştii înseamnă a te opune schimbării, înseamnă stagnare”, a spus Daul. Preşedintele PPE, care are şi experienţa de administrare a unei comune, a subliniat că fiecare primar are datoria să contribuie la dezvoltarea comunităţii pe care o conduce în beneficiul cetăţenilor. Schimbarea şi dezvoltarea ţării începe de la fiecare localitate în parte şi primarii, fiind în contact permanent cu oamenii, sunt cei care pot contribui la modernizarea Republicii Moldova.
„Europa va continua să ajute Republica Moldova. Pentru anul viitor sunt preconizate peste 400 milioane de euro. E în competenţa primarilor să iniţieze şi să implementeze cât mai multe proiecte. În aceasta constă forţa primarilor”, a menţionat Joseph Daul.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a urmat, Joseph Daul a declarat că „PLDM este piatra de temelie a viitorului european al R. Moldova, de aceea sunt mulți care încearcă să vă combată. Dar sunt sigur că veți rezista. Veți vedea că vom reuși. Vom continua să luptăm cu corupția, să reformăm justiția și să contribuim la dezvoltarea economică. Europa va ajuta R. Moldova să își exploateze plenar potențialul și talentele”, a menționat președintele PPE. Priorităţile din Planul 2020 al PLDM de modernizare a R. Moldova sunt aceleaţi cu cele ale PPE, a observat Joseph Daul, precizând că PLDM va putea conta pe tot sprijinul PPE în aceste alegeri şi după ele. „Guvernele Filat şi Leancă au oferit perspective clare de modernizare a ţării şi de apropiere de Uniunea Europeană, pentru ca ulterior să devină membră a UE. PLDM poate conta pe suportul PPE. Sper că majoritatea moldovenilor vor susţine valorile europene promovate de PLDM”, a spus Daul.

Preşedintele PPE a menţionat că Europa este pentru toţi, nu divizează şi nu face diferenţă între oameni, Europa uneşte şi locul Moldovei este în marea familie europeană. Joseph Daul şi-a încheiat mesajul său cu cuvintele: „Trăiască Moldova europeană!” La rândul său, Vlad Filat a subliniat că Republica Moldova a reuşit să înainteze pe calea europeană, inclusiv pentru că PLDM face parte din marea familie a Partidului Popular European. Iar aflarea lui Joseph Daul la Chişinău, în aceste momente foarte importante, este un mesaj de sprijin şi o demonstrare de solidarizare nu doar pentru PLDM, ci pentru toţi cetăţenii, pentru Moldova. „Vom răspunde acestui suport al partenerilor noştri prin rezultate concrete. Sunt sigur că la 30 noiembrie vom obţine un rezultat important pentru ţara noastră, dar şi pentru Uniunea Europeană”, a spus Vlad Filat. La întâlnirea cu mii de locuitori ai oraşului Orhei, Joseph Daul a exclamat: „Moldova este o ţară frumoasă şi sunt fericit că şi în această seară, la Orhei, bate inima Europei. Tineri ai Moldovei, destinul ţării este în mâinile voastre. Alegerea voastră contează. Toţi împreună veţi scrie istoria modernă a Republicii Moldova”, a punctat preşedintele PPE.

Joseph Daul şi Vlad Filat au făcut un apel de susţinere a lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale din România

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale din România arată că Klaus Iohannis, candidatul de centru-dreapta, s-a calificat în turul doi şi are toate şansele să câştige alegerile devenind Preşedinte al României. În acest context, facem apel către toţi candidaţii, care au participat în aceste alegeri, să se unească şi să sprijine candidatul Partidului Popular European, Klaus Iohannis. Îi chemăm pe toţi cetăţenii români din România, Republica Moldova şi din întreaga lume să se mobilizeze şi să prevină astfel câştigarea alegerilor din 16 noiembrie de către candidatul socialist. Credem că valorile împărtăşite de Partidul Popular European cu partidele sale membre din România şi Republica Moldova, care sunt şi cele ale candidatului Klaus Iohannis, reprezintă cea mai bună garanţie a unei dezvoltări prospere a României şi a statelor din vecinătatea sa.

Achitat din fondul electoral al PLDM

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău