Psihiatru suspectat de corupere pasivă

Medicul a fost surprins de ofiţerii Direcţiei pentru combaterea crimei organizate a Ministerului Afacerilor Interne în momentul în care a estorcat şi a primit 600 de dolari, scrie site-ul mai.md.

Medicul a solicitat banii pentru eliberarea unui certificat care ar confirma că un şofer nu era în stare de ebrietate pentru a evita răspunderea administrativă a acestuia. În cadrul percheziţiei efectuate în biroul psihiatrului, oamenii legii au depistat atât banii cu inscripţia „Mită 2010”, cât şi procesul-verbal de constatare a examinării medicale, care confirma lipsa alcoolului în sângele conducătorului auto.

În prezent, medicul narcolog a fost reţinut în baza articolului 166, Codul de Procedură Penală al RM, iar în privinţa lui a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 324, alineatul 2, Codul Penal al RM.

Dacă va fi găsit vinovat de „corupere pasivă”, bărbatul riscă de la cinci la zece ani de închisoare, cu amendă în valoare de la 20.000 la 60.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pentru un termen de la doi la cinci ani.