Proxenetismul ca afacere

Centrul pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al Ministerului Afacerilor Interne a descoperit două cazuri de proxenetism. Proxeneţii au racolat două tinere pentru a presta servicii sexuale contra plată în Turcia.
În plasa proxeneţilor cad cel mai frecvent fetele cu situaţie materială precară. Acestora li se propune un serviciu decent şi bine plătit în afara ţării. Ajunse la destinaţie, fetele sunt deposedate de acte şi impuse să se prostitueze.
În primul caz, poliţiştii au surprins o suspectă, în vârstă de 19 ani, care a încercat să transporte în Cipru o domnişoară de 23 de ani. Suspecta a fost reţinută de poliţie în momentul în care o conducea spre înregistrare pe victimă, originară din raionul Anenii Noi.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că victima urma să plece în regiunea Ercan, Cipru. Bănuita i-a procurat bilet de avion şi a perfectat actele necesare. Anchetată de poliţie, victima a declarat că i s-a propus un serviciu decent. Însă forţele de ordine au stabilit că urma să fie angajată într-un club de noapte şi să presteze servicii sexuale contra plată.
În cel de-al doilea caz, este vorba de o tânără, în vârstă de 20 de ani. Aceasta, după ce a ajuns la Istanbul, a fost deposedată de acte şi impusă să se prostitueze. De recrutarea acesteia este suspectată o tânără de 23 de ani din Chişinău.
În privinţa celor două suspecte au fost iniţiate cauze penale în baza articolului 220, alineatul 2, Cod Penal al RM. Dacă vor fi găsite vinovate de proxenetism, tinerele „afaceriste” riscă de la doi la şapte ani de puşcărie.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)