Protestatarii lui Şelin au lovit fotoreporterul JURNALULUI

Fotoreporterul JURNAL de Chişinău a fost bruscat şi lovit vineri de către protestatarii Partidului Social-Democrat condus de Victor Şelin, care şi-au instalat mai multe corturi în apropierea Catedralei, unde protestează de câteva zile.

Adepţii PSD, majoritatea vorbitori de limbă rusă, s-au arătat deranjaţi de faptul că fotoreporterul JURNAL de Chişinău avea în piept o panglică tricoloră şi că-i fotografia în momentul în care prânzeau. Aceştia i-au spus fotoreporterului să plece în România să facă poze, şi nu la Chişinău. „Idi v svoiu Rumîniiu i delai snimki!”, după care au îmbrâncit-o.

După producerea acestui incident, fotoreporterul JURNALULUI a mai trecut o dată prin preajma corturilor protestatarilor şi iarăşi a fost îmbrâncită de simpatizanţii PSD, care vorbeau exclusiv rusa.

Întrebaţi cine le asigură prânzul, protestatarii au început să ţipe că sunt săraci şi mor de foame, fără a divulga şi numele celui care-şi face milostenie cu ei.

Totuşi, nu orice sărac poate să ia prânzul în corturile instalate de câteva zile lângă Arcul de Triumf. Un cerşetor, care s-a oprit în locul în care  mâncau „săracii”, a plecat flămând de la uşa cortului. „Mă duc să mănânc cu ai mei…”, a zis Vasili Feodorovici şi a făcut stânga-mprejur.

Contactat de JURNAL, secretarul general al PSD, Sergiu Corobceanu, a declarat că incidentul produs e regretabil şi a promis că va clarifica situaţia.

Bogdan Ciobanu

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)