Protest la Bălţi împotriva lui Renato Usatîi

protest balti 1

În timp ce primarul de Bălţi protestează la Chişinău împotriva actualei guvernări, un grup de tineri şi-au instalat corturile în faţa Primăriei mun. Bălţi, protestând împotriva lui Usatîi. Aceştia au mai multe pancarte pe corturile lor cu mesaje dure împotriva preşedintelui “Parditului Nostru”. „Renato, oamenii se plâng că nu au primit salariile, iar tu petreci timpul în corturile din Chişinău. Aşa oraş, aşa primar!”; „Hoţul strigă prinde hoţul!”, „Renato Usatîi, ruşine!” ş.a.

protest balti 2

Tinerii nu au autorizaţie de la primărie pentru a protesta, însă după cum ne comunică Inspectoratul Naţional de Poliţie (INP) din Bălţi, nici nu au nevoie de acest lucru. „Conform legislaţiei, dacă sunt mai puţin de 50 de persoane la protest, nu este nevoie de autorizaţie”, a declarat pentru JURNAL de Chişinău, Olga Bejenari, reprezentanta Serviciului de presă INP din Bălţi.

protest balti 4Aceasta ne-a mai comunicat că şase tineri au instalat şase corturi în faţa Primăriei Bălţi, identitatea lor se stabileşte pe moment. „Tinerii spun că sunt din Bălţi, poliţia verifică acest lucru. Ei protestează paşnic şi spun că sunt nemulţumiţi de activitatea actualului primar”, a menţionat ofiţerul de presă.

Usatîi reacţionează

Primarul de Bălţi, care se află în aceste momente la Chişinău, a scris pe contul său de Facebook o ameninţare la adresa manifestanţilor. Acesta spune că tinerii care protestează împotriva lui sunt de fapt oamenii lui Gheorghe Cavcaliuc, şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie. Usatîi îi îndeamnă pe locuitorii oraşului Bălţi să nu intre în discuţii cu protestatarii, deoarece aceştia au intenţia să provoca violenţe. „Organizatorii acestei triste acţiuni vor regreta în curând ceea ce au făcut. Vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile legii”, a scrie Usatîi pe Facebook.

protest balti

 

Foto: facebook.com

The following two tabs change content below.