Protest de amploare duminică, 1 iulie // Comitetul de REZISTENȚĂ Națională îndeamnă cetățenii la mobilizare

Foto: privesc.eu

Următorul protest de amploare față de acțiunile actualei guvernări va fi organizat duminic, 1 iulie, începând cu ora 14.00, au anunțat cu puțin timp în urmă membrii Comitetului de REZISTENȚĂ Națională din care fac parte diverse personalități din Republica Moldova, inclusiv reprezentanți ai societății civile, scrie jurnal.md.

„Facem apel ca în fiecare localitate și în fiecare instituție să se creeze celule de rezistență. Vă invit duminică să ieșiți la protest. Mă adresez rectorilor universitari să își îndemne studenții să iasă la protest. Masiv, ca niciodată, să ieșim la protest”, a spus Andrei Năstase.

,,Înaintăm trei revendicări guvernării: validarea alegerilor locale noi, anularea sistemului mixt de vot și deschiderea dosarelor penale celor șapte judecători care au invalidat alegerilor locale noi din municipiul Chișinău (Rodica Berdilo, Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima, Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh). Totodată cerem televiziunii naționale să ne ofere timp de emisie pentru a mediatiza protestul de duminică”, a spus Maia Sandu, liderul PAS.

„Ieșiți la protest. Dacă noi vom fi foarte mulți vom putea ușor să schimbăm istoria acestei țări”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA.

„Acum a ajuns cuțitul la os. Nu mai putem răbda. Haideți să ieșim duminică la protest. Noi vom continua această luptă pentru că eu nu vreau să-mi văd țara jefuită”, a spus Arcadie Barbăroșie.

„Trebuie să ne solidarizăm cu aceste proteste în caz contrar toți vor crede că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă acum. Recuperarea democratică se face cu efortul fiecăruia din noi”, susține Igor Munteanu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)