Prostituţia ca sursă de existenţă

O tânără în vârstă de 23 de ani, locuitoare a satului Soltăneşti, raionul Nisporeni, a fost reţinută pentru trafic de fiinţe umane.

Tânăra practica prostituţia de mai mulţi ani în Turcia. Venită la baştină,  tânăra căuta prin sat fete dezavantajate material şi le propunea de lucru peste hotarele ţării. Ea a reuşit să convingă una dintre locuitoarele satului să se prostitueze în Turcia.
Forţele de ordine au procedat la monitorizarea informaţiei. Acţiunea s-a încheiat cu identificarea potenţialei victime, de 18 ani, apoi cu reţinerea proxenetei de 23 de ani.
Astfel, în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău, ofiţerii CCTP, în colaborare cu cei de la Secţia Control a Frontierei „Chişinău-Aeroport” a Serviciului Grăniceri, au reţinut-o pe suspectă chiar în momentul în care planurile sale erau pe punctul de a se realiza – victima era gata de decolare.
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 220, alineatului 1, Cod Penal al RM, „Proxenetism”. Conform legii, persoana culpabilă de comiterea acestei infracţiuni se pedepseşte cu amendă de la 4.000 la 16.000 de lei sau cu închisoare de la doi la cinci ani.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)