„Proprietara Soarelui” vrea taxe de la toţi pământenii

O femeie din Galicia s-a prezentat la notar pentru a-şi legaliza documentul de proprietate asupra Soarelui pentru care susţine că va cere o taxă tuturor locuitorilor Pământului. Cu banii astfel obţinuţi, va ajuta bugetul de stat şi va eradica foametea.

Pe notar l-a bufnit râsul. Femeia din faţa sa pretindea legalizarea unui act de proprietate. Susţinea, nici mai mult, nici mai puţin, că este proprietara Soarelui. A astrului rege. Al centrului sistemului solar. Dar bărbatul s-a abţinut şi a ascultat-o până la capăt. „Sunt proprietara Soarelui, stea de tip spectral G2, care se află în centrul sistemului solar, situată la o distanţă medie de Pământ de aproximativ 149.600.000 de kilometri…”, se specifica în actul depus spre legalizare de către femeie, scrie „La Voz de Galicia”.

Aceasta, pe nume Angeles Duran, trăieşte în localitatea Salvaterra de Mino, în provincia Vigo, din Galicia, în nord-vestul ţării. „Există o convenţie internaţională prin care nicio ţară nu se poate proclama stăpână a planetelor”, explică noua „proprietară a Soarelui”, adăugând: „Dar nu se specifică nimic în respectiva convenţie despre persoane. Un american s-a proclamat deja şi a înregistrat la notar faptul că este proprietar al tuturor planetelor şi al lunii. Dar nu şi al Soarelui”.

De acest fapt a „profitat” Angeles Duran care a văzut oportunitatea clară de a deveni proprietară şi stăpână a astrului rege.