Propagandă rusească: România are pretenții teritoriale în Ucraina

By Iulia Modiga

Sursa imagine: french.ruvr.ru

România este unul dintre statele care încep să aibă pretenții teritoriale in Ucraina și armata română se pregătește pentru protejarea minorității românești din Nordul Bucovinei și Odesa, în condițiile în care ,,autoritățile de la Kiev aruncă țara în haos”. Acestea sunt câteva dintre aspectele fanteziste descrise de Vocea Rusiei, canal media finanțat de Moscova.

,,În timp ce autoritățile de la Kiev aruncă țara în haos și favorizează fragmentarea sa teritorială, vecinii ei încep din ce în ce mai mult să aibă pretenții teritoriale în Ucraina. Acesta este, în special, cazul României”, notează Vocea Rusiei, în ediția sa în limba franceză. Totodată, sursa citată precizează că în ultima vreme, românii din Transcarpatia ridică problema creării unei autonomii în cadrul Ucrainei, iar președintele Traian Băsescu nu infirmă faptul că statul român oferă pașapoarte românești locuitorilor din Nordul Bucovinei și din regiunea Odesa.

Vocea Rusiei scrie că Senatul României a obținut chiar aprobarea președintelui Băsescu pentru o intervenție armată în Ucraina și că motivația ar fi venit pe fundalul solicitărilor de protecție adresate Bucureștiului din partea comunităților de români. Aceasta misiune ar putea intra în responsabilitatea batalionului special ,,Vulturii”, care își instruiește militarii în Statele Unite”, conchide Vocea Rusiei.

Sursa: www.infoprut.ro/category/romani-fara-frontiere