Profeţiile care au anunţat sfârşitul lumii // APOCALIPSA

Până acum, au existat 10 date importante la care Pământul ar fi trebuit să fie distrus:

1. Anul 1,000 – creştinii credeau că, odată cu noul mileniu, Hristos urma să revină pe Pământ. Foarte mulţi dintre aceştia au renunţat atunci la bunurile pe care le deţineau, inclusiv locuinţele. În momentul în care nimic nu s-a întâmplat, data Apocalipsei a fost recalculată. Potrivit creştinilor, vârsta lui Isus ar fi fost calculată greşit, astfel sfârşitul lumii ar fi urmat să vină cu o întârziere de 33 de ani.

2. 1 februarie 1524 – astrologii londonezi au interpretat alinierea planetelor în Constelaţia Peşti ca fiind semnul care anunţă că lumea va fi distrusă de potop. O grămadă de persoane au căutat refugiu în zonele înalte, în timp ce altele şi-au construit diferite ambarcaţiuni.

3. 19 mai 1780 – este ziua în care deasupra regiunii New England din Statele Unite ale Americii s-a aşezat o ceaţă densă. Acesta a fost momentul în care un grup religios ar fi prevestit sfârşitul lumii. Aceştia au venit şi cu un mesaj, potrivit căruia celibatul ar fi fost calea spre răscumpărarea păcatelor.

4. 21 martie 1843 – 21 martie 1844 – William Miller a reuşit să facă o mulţime de persoane să creadă că într-una dintre aceste date va veni Ziua Judecăţii. Atunci când nimic nu s-a întâmplat, el a schimbat data pe 21 martie 1844.

5. 19 mai 1910 – astronomii au descoperit că în coada cometelor există un compus chimic otrăvitor, numit cianogen. Descoperirea a creat panică în rândul populaţiei, deoarece apropierea Pământului urma să ajungă coada cometei Halley.

6. Anul 1914 – este anul în care, potrivit lui Charlez Taze Russel, fondatorul Martorilor lui Iehova, a prezis că va veni Isus Hristos din nou pe Pământ.

7. Anii 1936, 1943, 1972 şi 1975 – Herbert Armstrong, fondatorul Bisericii Mondiale a lui Dumnezeu, a spus credincioşilor că sfârşitul lumii va avea loc în 1936 şi că ei vor fi singurii supravieţuitori. Acesta a schimbat data de 3 ori după ce a văzut că profeţia nu se împlineşte.

8. 10 martie 1982 – astrofizicianii John Gribbin şi Stephen Plagemann au publicat în anul 1974 lucrarea „Efectul Jupiter”, potrivit căreia pe 10 martie 1982 planetele ar fi trebuit să se alinieze pe o anumită parte a Soarelui, şi s-ar fi produs un cutremur de proporţii.

9. 1 ianuarie 2000 – nimeni nu ştia cu exactitate ce urma să se întâmple la această dată, dar unii se temeau că universul tehnologic va ajunge în colaps.

10. 21 mai 2011 – Harold Camping a prezis că sfârşitul lumii se va produce la această dată şi se va manifesta prin cutremure foarte puternice. După ce profeţia nu s-a împlinit, acesta a schimbat data pe 21 octombrie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)