Profesorii AMENINŢĂ cu întreruperea procesului de studii

Profesorii înaintează ultimatum: Anunţă un nou protest săptămâna viitoare, iar dacă nu sunt auziţi, ÎNTRERUP procesul de studii

După ce au organizat mai multe proteste în care au revendicat majorări salariale, dar au fost ignoraţi de autorităţi, cadrele didactice au înaintat un ultimatum. Mii de profesori vor ieşi miercuri, 5 aprilie, la un marş de protest în capitală. Dacă nu vor fi auziţi nici atunci, profesorii spun că vor întrerupe procesul de studii. Decizia a fost luată astăzi, 29 martie, la Consiliul General al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei. Profesorii vor organiza un marş de la Academia de Ştiinţe a Moldovei până la Guvern, scrie jurnal.md.

Sindicatele din educaţie cer majorarea cu 50% a salariului de funcţie al personalului didactic şi ştiinţifico-didactic, egalarea salariului pentru categoria I de salarizare a Reţelei Tarifare Unice cu mărimea minimului de existenţă, începând cu 1 ianuarie 2017 şi recalcularea anuală, necondiţionată, a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadraţi în câmpul muncii.

Menţionăm că pedagogii, susţinuţi de sindicaliştii din educaţie şi din celelalte ramuri ale economiei naţionale, au demarat acţiunile de protest la 17 ianuarie curent. După ce au fost chemaţi la masa de dialog, aceştia au decis să suspende acţiunile pe perioada negocierilor, care au durat aproape două luni. La şedinţa Comisiei de negocieri din 10 martie autorităţile au propus majorarea salariilor angajaţilor din Reţeaua tarifară unică cu 100 de lei, începând cu 1 mai 2017, ceea ce a stârnit nemulţumirea sindicaliştilor şi i-a făcut să reia şirul de proteste.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)