Profesoară de yoga la 6 ani

Shruti Pandey din India este cea mai tânără antrenoare din lume. La vârsta de 6 ani, indianca Shruti Pandey îi învaţă yoga pe adulţi. Cea mai tânără profesoară din lume a început să antreneze acum doi ani într-un centru din nordul ţării.

Antrenorul Hari Chetan (67 de ani) a fost uluit de talentul micuţei Shruti Pandey în urmă cu doi ani şi jumătate, când a început să o înveţe yoga. În scurtă vreme, fetiţa a învăţat atât de bine tainele acestui curent filozofic indian, considerat drept mijloc de desăvârşire fizică şi spirituală, încât a pus-o să-i antreneze pe alţii. Shruti predă lecţii acum celor 30 de adulţi, oameni de afaceri, profesori, casnice şi pensionari.

Unul dintre „elevii” fetiţei are venerabila vârstă de 90 de ani. Un alt „învăţăcel”, de 48 de ani, spune că aceasta a avut multă răbdare şi l-a învăţat cum să-şi stăpânească mânia. Shruti reuşeşte să facă cele mai dificile exerciţii fizice, cum ar fi susţinerea întregului corp cu mâinile în timp ce picioarele sunt îndoite şi aduse spre cap. De asemenea, îşi ridică trupul vertical, coborându-şi picioarele peste cap, care este aşezat pe sol. Micuţa spune că a fost atrasă de yoga după ce l-a văzut pe fratele său practicând-o.

The following two tabs change content below.