Produsele moldoveneşti, expuse la Târgul Internaţional de Crăciun din Praga

tirg_praga_mfa.gov.mdÎn continuarea frumoasei tradiţii stabilite în anii precedenţi, la 24 noiembrie la Praga s-a desfăşurat ediţia 2013 a Târgului Internaţional de Crăciun. Ambasada Republicii Moldova în Cehia a participat la aceasta cu propiul stand.

Printre produsele expuse de către ambasada noastră s-au enumerat vinurile şi divinurile din toate regiunile Republicii Moldova, dulciuri, jucării pentru copii produse de fabrici din Moldova, covoarele naturale cu ornamente naţionale.

De asemenea, au fost expuse bijuterii şi obiecte decorative confecţionate manual de către colectivul Ambasadei Republicii Moldova la Praga împreună cu reprezentanţii diasporei moldovenilor în Cehia.

Potrivit reprezentaţilor ţării noastre, produsele moldoveneşti s-au bucurat de interes deosebit din partea cumpărătorilor cehi şi a întregului corpul diplomatic de la Praga.

Totodată, evenimentul a servit drept un prilej minunat inclusiv pentru prezentarea cântecelor şi a dansurilor tradiţionale moldoveneşti de către ansamblul de dansuri „Codreanca” al tinerilor moldoveni care îşi fac studiile sau muncesc în Cehia.

Târgul este organizat anual sub patronajul Primei Doamne a Republicii Cehe, cu participarea membrilor Asociatiei Soţiilor ambasadorilor acreditaţi şi are drept scop promovarea produselor autohtone ale ţărilor care îşi au reprezentanţă diplomatică la Praga. Resursele financiare colectate în urma vânzării produselor expuse la standuri sunt donate în scopuri caritabile.

Sursa: diaspora.moldova.org