Produsele de menaj dăunează sănătăţii dumneavoastră

Utilizarea excesivă a produselor de menaj (dezinfectante, deodorante de cameră etc.) în timpul sarcinii sau în perioada care urmează naşterii poate afecta sănătatea copiilor, informează Mediafax.
Un grup de cercetători de la Universitatea din Bristol a examinat frecvenţa utilizării produselor chimice de menaj de femeile însărcinate şi influenţa acestora asupra funcţiilor pulmonare ale copiilor. În cadrul studiului, peste şapte mii de copii au fost supuşi unor teste respiratorii şi cutanate.
Totodată, mamele lor au completat un chestionar asupra utilizării a 15 produse de menaj (dezinfectanţi, produse cu clor, produse de curăţat mochetele sau tapiţeriile, deodorante de cameră, insecticide, lacuri, vopsele etc.).
Rezultatele confirmă ideea potrivit căreia copiii mamelor care utilizează foarte frecvent produse chimice de menaj în timpul sarcinii sau în perioada imediat următoare naşterii suferă mai des de zgomot respirator cronic (simptom al astmului pulmonar) şi de o diminuare a capacităţii cardiace. Rezultatele vin în sprijinul studiilor anterioare, care au scos la iveală un risc crescut de dezvoltare a astmului în rândul personalului menajer.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)