Produse alimentare falsificate

O întreprindere care comercializa produse expirate pe piaţa RM a fost reţinută de poliţiştii de la Direcţia investigare a fraudelor.
Oamenii legii au descoperit într-un depozit circa 43 tone de condimente pentru fabricarea salamului şi o cantitate impunătoare de membrane pentru ambalarea mezelurilor.

Marfa a fost confiscată, iar patronul întreprinderii riscă o amendă în valoare de la 7.000 la 10.000 de lei cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la trei luni la un an.

O altă infracţiune a fost descoperită în raionul Anenii Noi. Oamenii legii au depistat o fabrică ilegală de peşte afumat. Aceasta aparţinea unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, care contrafăcea, pe teritoriul vilei sale, produse din peşte.

Ca rezultat al cercetărilor, forţele poliţieneşti au ridicat 90 kg de peşte roşu afumat, 180 kg de gingirică, 80 kg de scrumbie marinată în asortiment, o tonă de sare, trei butoaie cu preparate de prelucrare a peştelui, special amenajate.

Capul afacerii a primit o pedeapsă în conformitate cu articolul 267, Codul Contravenţional al RM, „Comerţul sau transportarea de mărfuri a căror comercializare este interzisă ori limitată prin lege”, alegându-se cu o amendă usturătoare.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)