Procurorii investistează circumstanțele în care a fugit Ilan Șor

Procuratura municipiului Chişinău a anunțat că efectuează o serie de acţiuni de urmărire penală în cazul trecerii ilegale, în perioada 14–17 iunie 2019, a frontierei de stat de către Ilan Șor, acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani.

Procurorii au audiat, în decursul zilelor de ieri şi azi, persoanele responsabile de verificarea şi supravegherea punctelor de acces pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău, au ridicat şi examinat înregistrările video, precum şi alte acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În lipsa unui acord al Curţii de Apel Cahul, instanţă care judecă cauza penală în privinţa acestuia şi în cadrul căreia faţă de inculpat, a fost aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi ţara, Ilan Șor a traversat în mod ilegal frontiera de stat, eludând controlul vamal şi cel de frontieră, transmite sursa citată.

Pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, norma penală prevede amendă sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la doi ani.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)