Procurorii cer suspendarea lui Ilan Şor din funcţia de primar de Orhei

shor2.f.nadea roscovanu

Consiliul orăşenesc Orhei va decide mâine, 5 iulie, suspendarea din funcţie a primarului Ilan Şor, cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Pavel Verejanu, consilier din partea Fracţiunii „Pentru Orhei”, care întruneşte 14 consilieri, a declarat că fracţiunea nu va vota suspendarea din funcţie a lui Şor. „Noi nu înţelegem ce se petrece. Procurorii argumentează că chipurile primarul nostru ar putea comite şi alte infracţiuni fiind în această funcţie. Aţi văzut cele două proteste, cetăţenii noştri s-au solidarizat şi vom continua să protestăm în susţinerea primarului nostru”, a spus Verejanu.

Consilierul orăşenesc a mai spus că nu exclude că procurorii se conduc în acţiunile lor „de opinia unor ONG-uri plătite şi de insinuările care se aduc în mass-media” la adresa primarului de Orhei. „În acest stat de drept care tinde spre Europa este aşa-numita prezumţie a nevinovăţiei, cred că ar fi logic să ne conducem de ea. Toată fracţiunea noastră e solidară cu Ilan Şor şi va da un vot negativ. Oricine din noi poate cădea în aşa o capcană”, a mai spus Verejanu.

Un alt consilier, din aceeaşi fracţiune, a declarat că reţinerea lui Şor este un abuz din partea procurorilor şi că vor informa misiunile diplomatice în acest sens. Şedinţa consiliului orăşenesc va avea loc mâine, la ora 16.00, la Primăria Orhei.
Ilan Şor a fost reţinut pe 22 iunie, pentru 72 de ore, iar ulterior arestat pentru 30 de zile. El este bănuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani într-un nou dosar legat de furtul miliardului.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)