Procuratura sugerează instituţiilor mass-media să nu difuzeze lista poliţiştilor arestaţi

Politia rutiera

Procuratura Generală precizează: numele unor inspectori de patrulare apărute în respectiva listă sunt într-adevăr vizate de investigaţiile penale ale procurorilor soldate cu reţinerea pentru 72 de ore a 28 de inspectori de patrulare. Lista nu a fost făcută publică de către procurori, fapt ce poate induce în eroare atât publicul, cât şi angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare al Inspectoratul General de Poliţie al Ministerului Afacerilor Interne ce sunt vizaţi în această listă, transmite Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Acţiunile de urmărire penală şi investigaţiile continuă în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor poliţiştilor în privinţa cărora există probe că ar fi implicaţi în acţiuni coruptibile. Prin publicarea listei cu numele pretinselor persoane reţinute se încearcă zădărnicirea acţiunilor de combatere a actelor de corupţie întreprinse de Procuratura anticorupţie.

Temei pentru reţinerea la 25 octombrie 2016 a angajaţilor Inspectoratului Naţional de Poliţie al Inspectoratului General de Poliţie al Ministerului Afacerilor Interne au servit probele administrate în cadrul cauzelor penale: înregistrări video şi declaraţii ale martorilor din care rezultă acceptarea, primirea şi estorcarea banilor ce nu le se cuvin pentru a nu îndeplini acţiuni în exercitarea funcţiei.

Asigurând confidenţialitatea reclamaţiilor, Procuratura solicită cetăţenilor care deţin informaţii despre unele eventuale cazuri de corupţie sau cunosc detalii despre abuzurile comise de angajaţi ai organelor de drept, poliţişti, funcţionari publici etc. să nu ezite să anunţe Procuratura Anticorupţie sau CNA.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)