Procuratura și SPIA efectuează percheziții la Aeroportul Internațional Chisinău

Serviciul Protecție Internă şi Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne și angajații Procuraturii mun. Chișinău efectuează percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău, a confirmat pentru JURNAL de Chișinău, Maria Vieru, șefa serviciului de presă al Procuraturii Generale. 

Maria Vieru nu a putut să ne spună dacă aceste acțiuni se desfășoară în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii a menționat doar că va oferi detalii doar după finalizarea acțiunilor procesuale.

Președintele Comisiei parlamenare care investighează concesionarea aeroportului, Igor Munteanu, a solicitat, vineri, autorităților competente să întreprindă toate măsurile urgente pentru a asigura drepturile și interesele statului asupra bunului concesionat.

Totodată, Munteanu a criticat conducerea Procuraturii Generale, dar și a Centrului Național Anticoprupție (CNA) pentru că nu au întreprins nicio acțiune pentru a proteja drepturile și interesele statului. Deputatul a mai cerut reprezentanților Guvernului să se abțină de la comentarii, pe marginea acestui subiect, atât timp cât se desfășoară ancheta parlamentară.