Procuratura: responsabilii de violenţele din 20 ianuarie riscă 8 ani de închisoare

violente

Foto: agora.md

Procuratura generală a anunţat pe site-ul său că în cazul violenţelor comise în seara zilei de ieri, la sediul Parlamentului Republicii Moldova, a fost pornită urmărirea penală, „faptele fiind investigate sub aspectul comiterii infracţiunii de dezordini în masă”.

„Grupul de urmărire penală întreprinde toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanţelor cazului şi identificarea persoanelor implicate în comiterea şi provocarea acţiunilor violente. În cel mai scurt timp, urmează a fi constatat legal prejudiciul adus sănătăţii persoanelor care au avut de suferit şi au necesitat îngrijiri medicale (civili şi angajaţi ai organelor de interne). De asemenea, vor fi evaluate pagubele materiale aduse Parlamentului prin distrugerea bunurilor acestuia şi Inspectoratului General al Poliţiei, prin sustragerea şi deteriorarea echipamentelor poliţiştilor, se menţionează într-un comunicat al Procuraturii.

“În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de până la opt ani închisoare.”

Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, CReDO,  a menţionat pentru ipn.md că, printre protestatari, au fost infiltraţi provocatori. „95 la sută dintre protestatari sunt paşnici. Dar sunt aproximativ 200 de persoane care se comportă provocator. Se încearcă aruncarea unei umbre asupra unui protest paşnic”, a spus  Ostaf.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)