Procuratura: Nu există suspecţi în cazul sacului cu bani găsit pe str. Albişoara

Procuror-Igor-Popa

Igor Popa, procurorul sectorului Râşcani, a declarat într-o conferinţă de presă că în cazul sacului cu bani de la Banca de Economii, găsit de un trecător pe strada Albişoara pe 10 iulie curent, nu există niciun suspect. Cazul, specifică acesta, este unul destul de neordinar. În cadrul urmăririi penale, au fost câteva persoane audiate în calitate de bănuiţi.

Aceştia sunt persoane care au avut tangenţe nemijlocite la transportarea acestor bani. „Ei nu recunosc că ar fi fost implicaţi în acţiuni de sustragere a banilor şi pledează nevinovaţi. Ei explică faptul că automobilul nu este nou şi uşa s-a deschis accidental, deoarece şi drumurile la noi nu sunt tocmai perfecte, ceea ce nu este exclus în principiu”, susţine procurorul.

Nu vom şti câţi bani erau în acel sac, deoarece, după spusele procurorului, această informaţie este „secretă”, ca şi în cazul furtului şi omorului de la Metrou de anul trecut. Totuşi acesta a spus că este vorba despre o sumă impunătoare.

Amintim că, pe 10 iulie curent, un bărbat a agăsit pe strada Albişoara din mun. Chişinău un sac plin cu bani, care aparţinea Băncii de Economii.

Cum a căzut mâţa din sacul băncii

SURSE // Sacul Băncii de Economii, burduşit cu bani, a fost recuperat de un angajat al Centrului Naţional Anticorupţie

Direcţia relaţii publice a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a anunţat joia trecută instituţiile mass-media că a doua zi, în cadrul unei conferinţe de presă, urma să prezinte publicului cetăţeanul onest care a recuperat sacul cu bani pierdut pe drum de angajaţii Băncii de Economii (BEM). Ulterior, într-un alt comunicat, aceeaşi direcţie a MAI a informat instituţiile media că evenimentul a fost anulat din cauza refuzului cetăţeanului cu pricina de a ieşi în faţa publicului, din simplă modestie şi onestitate. Şi, am adăuga noi, din cauza că, de fapt, este angajat al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Direcţia relaţii publice a MAI a anunţat joi instituţiile media că vineri, 17 iulie 2015, ora 9:00, în incinta acestei instituţii de forţă, situată pe bdul Ștefan cel Mare şi Sfânt 75, urma să aibă loc o conferință de presă în cadrul căreia trebuia să fie prezentat cu entuziasm eroul patriei, care a găsit sacul cu bani „pierdut” de un microbuz al BEM la 10 iulie curent. La acest eveniment urma să participe conducerea MAI – ministrul în exerciţiu de Interne, Oleg Balan, și șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc. Ulterior, MAI a anulat conferinţa la solicitarea celui care a găsit sacul burduşit cu bani, ultimul considerând că nu-și dorește celebritatea, că astfel ar proceda orice cetățean „onest și responsabil”. „O POZIŢIE CIVICĂ DEMNĂ DE URMAT!”, au încheiat patetic autorii comunicatului de la Interne.

În demersul nostru de a găsi această persoană umilă, am descoperit că, de fapt, acest „cetăţean onest şi responsabil” nu este altcineva decât un angajat al Centrului Naţional Anticorupţie. Potrivit unor surse din interiorul aceluiaşi centru, la fel de „demn şi responsabil”, care luptă fără a pregeta cu capetele zmeului malefic al corupţiei, angajatul centrului s-a pomenit ÎNTÂMPLĂTOR în urma microbuzului BEM exact în momentul în care a căzut sacul burduşit cu bani. MĂRIA SA HAZARDUL! Astfel, acest cetăţean onest a dejucat planul unei grupări banditeşti care trebuia să-l recupereze. Instantaneu, spaţiul mediatic a fost invadat de tot felul de insinuări şi zvonuri.

Totuşi, păzea, polittehnologilor! Şopârcai cu cine şopârcai, dar cu tractoriştii cei adevăraţi, nu şopârcai!

Departamentul Investigaţii al „JURNALULUI de Chişinău”

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)