Procuratura califică drept „eronate” declaraţiile despre jaful din sistemul bancar

procuratura generala

Serviciul de presă al Procuraturii a emis un comunicat în care califică drept „eronate sau speculative declaraţiile lansate în ultimul timp în spaţiul public, al căror scop este discreditarea investigaţiilor aflate în curs de desfăşurare ce au ca obiectiv identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova”, se menţionează în comunicat.

Precizăm că reprezentanţii procuraturii au în vedere declaraţiile făcute de fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție şi Sergiu Sagaidac, fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale.

„Ţinând cont de caracterul transfrontalier al fraudei bancare, a fost impusă necesitatea colaborării interstatale în domeniul asistenţei juridice internaţionale în materie penală. În acest sens, au fost expediate cereri de comisii rogatorii la adresa autorităţilor competente din alte state, şi anume: Letonia, Statele Unite ale Americii, Ucraina ş.a. Cu concursul reprezentanţilor Serviciului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din Letonia, FBI şi Departamentului de Justiţie ale SUA, au fost obţinute informaţii relevante care au permis avansarea semnificativă a anchetei şi, ca urmare, deferirea justiţiei a unei cauze penale, precum şi finalizarea în termene apropiaţi a urmăririi penale în celelalte cauze penale aflate în procedură”, se arată în comunicat.

The following two tabs change content below.