Proca pledează nevinovat

ProcaVitalie Proca, moldoveanul acuzat că ar fi executat două comenzi de omor – una în România şi alta în Marea Britanie – face primele declaraţii de presă: „Sunt nevinovat” Fiind audiat la Parchetul Tribunalului Bucureşti, Vitalie Proca, cetăţean al R. Moldova, condamnat anterior pentru omor, n-a avut de spus decât că nu a comis ceea ce i se incriminează – două tentative de asasinare. Bănuitul a refuzat să facă alte declaraţii.

Amintim că, pe 18 noiembrie curent, Vitalie Proca a fost extrădat în România din Federaţia Rusă. În Rusia, acesta a fost capturat în februarie 2013 după ce a pus pe jar sute de poliţişti din mai multe ţări. Bărbatul este acuzat că ar fi executorul a două comenzi de omor la comandă. În martie 2012, acesta ar fi atentat la viaţa unui bancher rus la Londra, iar acum un an ar fi tras dintr-un automat Kalaşnikov într-un om de afaceri din România.

Pe mâna poliţiştilor din R. Moldova a încăput un alt moldovean, Ion Druţă, cunoscut în lumea interlopă cu numele „Pisatel”. Organele de drept de peste Prut îl cercetează anume pe Ion Druţă pentru complicitate la omor în cazul atentatului din cartierul Vitan, Bucureşti, unde urma să fie asasinat liderul unei grupări criminale, Dumitru Puiu Mironescu.

Executorul însă a confundat victima şi a tras într-un alt bărbat. Pisatel este suspectat că, la cererea unor oameni de faceri din România, l-ar fi angajat pe Proca, l-ar fi adus în România şi i-ar fi transmis informaţiile pentru executarea crimei. Druţă a recunoscut că îl cunoaşte personal pe Proca, iar fraţii săi mai mici l-ar fi ajutat pe presupusul killer să-şi perfecteze vizele pentru România.

Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele infracţiunilor care au unit reprezentanţii lumii interlope de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a stabili cine şi ce rol a avut. Avocatul lui Vitalie Proca, Alexandru Bondariuc, a declarat pentru JURNAL că nimeni nu este în drept să-l numească pe clientul său killer atâta timp cât vinovăţia sa nu este demonstrată şi nu există o decizie definitivă a instanţei judecătoreşti.

The following two tabs change content below.