Probleme pentru Transgaz în cumpărarea Vestmoldtransgaz din R. Moldova. CE se va întâmpla cu gazoductul Ungheni-Chișinău

Transgaz face pași înapoi în cumpărarea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova. CE se va întâmpla cu gazoductul Ungheni-Chișinău

Probleme mari în privința planurilor României de a deveni, prin intermediul Transgaz, principalul acționar al societății din Republica Moldova Vestmoldtransgaz, care va gestiona gazoductul Ungheni-Chișinău și ar racorda astfel R. Moldova la sistemul energetic european, scrie evzmd.md.

Ministerul Economiei de la București, care controlează operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, Transgaz, cu 58,5% din acțiuni, a votat în AGA de marți a companiei împotriva rectificării bugetului pe 2017 al Transgaz prin suplimentarea cheltuielilor pentru investiții de anul acesta cu 41 milioane de lei, suma necesară preluării Vestmoldtransgaz, operatorul moldovean al gazoductului Iași-Ungheni.

Votul negativ al ministerului a dus însă la neaprobarea în AGA a rectificării bugetare solicitate de Transgaz în scopul participării la privatizarea Vestmoldtransgaz.