Probleme la Dacia Lodgy şi Dokker produse în Maroc. Ce s-a descoperit la aceste modele?

lodgy

Grupul auto francez Renault recheamă în service 245 de maşini Dacia Lodgy şi Dokker produse în Maroc, 144 de unităţi Megane IV şi 15 automobile Captur şi Kadjar vândute în România, pentru diverse probleme detectate de către constructorul auto, potrivit anunţurilor publicate de către contructorul auto, scrieziaruldeiasi.ro.

Maşinile Dacia Lodgy şi Dokker sunt rechemate în service în România pentru „o posibilă perturbare a sistemului de frânare”, iar producătorul auto Renault, care fabrică cele două modele la o uzină din Maroc, va înlocui grupul hidraulic de frânare.

Potrivit Renault, durata intervenţiei în service este de circa două ore şi jumătate pentru fiecare autovehicul. O problemă similară a fost detectată şi pe modelele Megane IV şi Talisman, o campanie de rechemare fiind în curs pentru 66 de maşini vândute în România.

Producătorul auto francez recheamă, de asemenea, 144 de maşini Megane IV pentru „o posibilă frecare între conducta flexibilă de frână faţă şi jantă sau anvelopă, acţiune ce poate provoca o scurgere a lichidului de frână”.

Renault va verifica şi fixa conductele flexibile de frână în service. În cazul maşinilor Captur şi Kadjar rechemate, Renault a constatat o posibilă eroare de calibrare a motorului, ce poate genera neconformităţi privind emisiile de oxizi de azot. În acest caz, intervenţia durează peste 6 ore, în condiţiile în care mecanicii vor reprograma calculatorul de injecţie şi vor înlocui catalizatorul primar.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)