Probleme de efectiv pentru U-19 înaintea turneului din Irlanda de Nord

Naţionala Under 19 participă în perioada 10-15 octombrie, în Irlanda de Nord, la un mini-turneu de calificare la Campionatul European de juniori, ediţia 2012-2013, iar selecţionerul Dănuţ Oprea îşi doreşte ca echipa sa să ocupe unul din primele două locuri într-o grupă cu Grecia, Cehia şi gazda, Irlanda de Nord.

După două meciuri amicale cu Turcia, încheiate cu scorul de 2-1 în favoarea oaspeţilor şi, respect 2-2, Oprea are unele probleme de efectiv înaintea turneului. „Am câţiva jucători accidentaţi. Este vorba de fundaşul central Alexandru Cucerenco şi mijlocaşul la închidere Stanislav Sinkovski. Convocarea lui Igor Poiarcov este sub semnul întrebării, iar Dumitraş Ionaş are probleme de disciplină cu clubul. Oricum, noi suntem tari prin forţa grupului şi vom încerca să facem faţă”, a spus tehnicianul român.

 

Înaintea turneului, Oprea nu ştie prea multe de adversari, deoarece federaţiile de profil din Grecia, Cehia şi Irlanda de Nord au evitat să ofere CD-uri cu meciurile echipelor lor. „La nivel de discuţii au fost dispuşi să ne ofere aceste CD-uri, dar până la urmă nu ne-au expediat nimic. Probabil, le e frică de noi. Noi vom încerca să jucăm cum ştim mai bine şi să-i sperăm să-i surprindem pe contraatac”, a menţionat acesta.

 

Naţionala Under 19 se va deplasa pe 8 octombrie în Irlanda de Nord, iar timpul pierdut pe drum, inclusiv escalele, e în jur de 14-15 ore. „Nu mi-e teamă că jucătorii vor face un drum atât de obositor. Important e ca ei să fie pregătiţi mintal înaintea meciurilor. Aici e problema jucătorilor de această vârstă”, a conchis Oprea. (V.H.)