Problema croată

Croația a câștigat, miercuri, în fața Angliei, 2-1, după prelungiri, și va juca duminică, de la ora 18:00, în finala Campionatului Mondial 2018, cu Franța. Nu se știe de ce Croația ar fi o prezență mai accesibilă pentru cocoșii galici. Știrea bună pentru englezi a fost, de asemenea, că croații ar fi fost obosiți, însă, fără îndoială, cea mai obosită a fost de fapt Anglia. Cea mai bună combinație posibilă pentru englezi este cei mai slabi și cei mai prestigioși. Croația a impresionat prin misterul său și resursele sale morale diferite, scrie l’equipe.fr.    

„Șansa obiectivă a echipei naționale a Franței constă desigur în acumularea oboselii adversarului său: Croația a disputat până acum trei prelungiri și două ședințe de lovituri de departajare în trei meciuri. În plus, balcanicii vor avea o zi mai puțin pentru recuperare înaintea primei finale din istoria lor”, observă cotidianul sportiv francez.

Croația ajunge în finală pe aceeași poartă pe care a intrat Portugalia acum doi ani la Euro, abandonând toată presiunea pe umerii francezilor. Crezul portughezilor a fost în esență că o finală trebuie pur și simplu cucerită.

„Aceasta va cântări, de altfel cum a apăsat și miercuri, în picioarele lui Modric și Mandzukic, care „au înviat”, paradoxal!, la finalul meciului, după o primă repriză stinsă. În pofida tuturor acestor calcule, Franța trebuie să reziste tentației de a crede că „les Bleus” vor avea în față o națională obosită a Croației – exact același lucru au crezut aproape o oră, miercuri, englezii, înainte ca cel mai mare vis al vieții lor să le scape.”

„Mai există altceva, desigur, trecutul și fantomele. În fond, Croația ajunge în finală pe aceeași poartă pe care a intrat Portugalia acum doi ani la Euro, abandonând toată presiunea pe umerii francezilor. Crezul portughezilor a fost în esență că o finală trebuie pur și simplu cucerită.

Dar asta este altă istorie. Există această zi în plus de recuperare în favoarea francezilor, există așijderea sentimentul de forță și de stăpânire obținut după semifinala în fața Belgiei (1-0). Mai mult, există ideea că Franța are mai multe răspunsuri pentru problema croată, răspunsuri pe care a trebuit să continue să le caute Anglia, întreaga noapte, la Moscova, printre lacrimile sale.”

The following two tabs change content below.