Probele de la SIS au fost nimicite?

O mare parte a probelor acumulate de SIS cu privire la evenimentele din 7 aprilie au fost nimicite la indicaţia fostului conducător al instituţiei, Artur Reşetnicov, susţine actuala conducere a SIS. Potrivit unei declaraţii emise de SIS, materialele iniţiale ce ţin de elucidarea evenimentelor din 7 aprilie au fost remise Procuraturii Generale în perioada activităţii lui Reşetnicov, iar ulterior, la indicaţia lui, o mare parte din aceste informaţii a fost nimicită. „Aceste circumstanţe nu permit evaluarea exhaustivă a activităţii instituţiei în timpul evenimentelor. Conducerea SIS respinge categoric învinuirea de tăinuire a datelor care ar putea vărsa lumină deplină asupra protestelor”, se mai spune în declaraţia SIS.
Reşetnicov, la rândul său, respinge acuzaţiile, calificând declaraţia SIS drept ameninţare directă la adresa sa. Solicitat de Publika TV, fostul director al SIS a declarat că scopul acestor acuzaţii sunt de a face presiuni psihologice asupra sa pentru a-l împiedica să spună ceea ce ştie. „Dar voi deschide nişte paranteze un pic mai târziu”, a promis Reşetnicov.
Amintim că, fiind audiat de procuratură în calitate de martor în dosarul 7 aprilie, Artur Reşetnicov a calificat protestele din anul trecut ca tentativă de lovitură de stat.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)