PROBE // Dinții lui Hitler au povestit oamenilor de știință despre cauza morții sale

Fragmentele de dinți ale lui Adolf Hitler, care se păstrează la Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (ФСБ), au ajutat să se afle cauza morții sale. Cercetările au fost efectuate de un grup de oameni de știință, care au reușit în 2017 să obțină autorizația să investigheze dinții dictatorului nazist păstrați în arhivele statutului rus din 1946.

Rezultatele de bază ale acestui experiment, potrivit portalului Newsfrol, au fost publicate în revista „European Journal of Internal Medicine”. După cum a menționat conducătorul echipei cercetătorilor francezi, profesorul Philippe Charlier, dinții sunt adevărați și au aparținut cu certitudine fuhrer-ului.

Datorită acestora, oamenii de știință au confirmat teoria cunoscută despre moartea cunoscută a lui Adolf Hitler la 30 aprilie 1945 împreună cu Eva Braun în buncărul din Berlin. Fuhrer-ul a luat cianură și s-a împușcat în cap.

În timpul investigației, după spusele oamenilor de știință, nu au fost depistate urme de praf, ceea ce denotă că Hitler nu s-a împușcat în gură, ci în gât sau în frunte. Pe proteze au fost găsite de asemenea pete albastre, rezultatul unei reacții chimică între cianură și metal.

Astfel a fost spulberat mitul despre faptul că Adolf Hitler a rămas în viață după război.