Principele Radu începe astăzi vizita în R. Moldova

Principele Radu in satul Regina Maria din Basarabia

Noiembrie 2013. Principele Radu în satul Regina Maria, raionul Soroca. Foto: Nadea Roşcovanu 

Alteța Sa Regală Principele Radu începe astăzi, luni, 18 aprilie, o vizită de trei zile în Republica Moldova. Principele va vizita municipiile Chișinău și Bălți, precum și comunele Regina Maria, Cimișeni și Purcari. În această vizită, Alteța Sa Regală este însoțit de un numeros grup de oameni de afaceri din Cluj, de o delegație a primăriei comunei Săvârșin din județul Arad, precum și de reprezentanți ai Revistei Timpul, de la Iași.

Vizita Alteței Sale Regale la Chișinău cuprinde întâlniri cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, cu viceprim-ministrul și ministrul Economiei, Octavian Calmîc, cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, cu președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, și cu primarul mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Principele Radu va vizita Academia Militară „Alexandru cel Bun”, unde va ține o prelegere pe teme de securitate națională. Alteța Sa Regală va face, cu această ocazie, o donație de carte de specialitate academiei. La întâlnirea cu profesorii și studenții militari va lua parte ministrul Apărării, Anatolie Șalaru.

Principele va vizita Liceul Teoretic „Regele Mihai” din Cimișeni, Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău și Liceul Academiei R. Moldova.
La Bălți, Principele Radu va vizita Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Camera de Comerț și Industrie și va prezida o întâlnire între oamenii de afaceri clujeni și reprezentanți ai domeniului economic din Bălți.

La Chișinău și Bălți, Alteța Sa Regală va asista la lansarea volumului „Calea europeană a Republicii Moldova”, coordonat de profesorul Sorin Bocancea și publicat de Editura Adenium din Iași. La Chișinău, volumul va fi lansat la sediul Uniunii Scriitorilor, iar la Bălți, în sala mare a Universității „Alecu Russo”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)