Primăvara începe cu Dara

Interpreta cu planuri pentru toată viaţa

De mai bine de o lună, Nicoleta Daraban, cu numele de scenă Dara, îşi împarte timpul între interviuri TV şi Radio, repetiţii şi concerte. E tânără, talentată, are un aer proaspăt cu care îi cucereşte pe toţi. Îi place să lucreze, ar putea lucra 24 de ore. „Se duce să se odihnească doar ca să poată cânta a doua zi”, spune Alla Donţu, producătoarea tinerei interprete, care o urmează pas cu pas.

Marina LIŢA

„Bunica m-a sprijinit să îmbrăţişez muzica. Nu aveam nici trei ani când am cântat pentru prima dată în public. E vorba de o manifestare de Anul Nou organizată în cadrul şcolii în care lucra bunica. Moş Crăciun i-a întrebat pe toţi dacă vor să cânte. Am ridicat mâna şi am ieşit în faţa celorlalţi copii. Nu mai ţin minte ce am cântat, dar îmi amintesc de ciocolata pe care am primit-o”, spune Dara, schiţând un zâmbet.

Primul concert, la trei ani

„Timp de mulţi ani, am făcut naveta Teleneşti–Chişinău pentru a lua ore de canto. Pentru că era obositor pentru mine, părinţii au închiriat un apartament în care m-am mutat împreună cu bunica. După patru ani, timp în care am schimbat patru gazde, părinţii au cumpărat un apartament mic, în care locuiesc şi îi spun acasă”, afirmă tânăra interpretă.

2012 a fost unul de bun augur pentru ea. „La începutul anului, mi-am punctat unele idei pe care aş vrea să le realizez. Şi, uitându-mă pe listă, văd că jumătate din ele le-am îndeplinit, nu fără ajutorul echipei ce este în spatele meu. Adică, am scos un videoclip, am un parfum care îmi poartă numele. De fapt, parfumul a fost o surpriză din partea echipei. N-am ştiut nimic până în ultimul moment, dar a fost ceva plăcut”, spune tânăra, jucându-se în părul cârţionţat.

Videoclip şi parfum

„A fost o idee comună. E un produs 100% autohton, mă bucură faptul că firma de cosmetice a acceptat ideea din prima şi a fost receptivă la remarcele pe care le aveam”, spune Alla Donţu.

La 18 ani, a fost cea mai tânără participantă la selecţia naţională Eurovision, ocupând locul trei, juriul acordându-i zece puncte. „Am fost a 18-a participantă, cred că acest număr mi-a adus noroc. Îmi amintesc că înainte de a ieşi pe scenă, am tăcut patru ore. De fapt, a pornit de la o glumă. Am propus tuturor să ne jucăm „De-a popa la poartă”… după cinci minute de tăcere, am anunţat că aceasta se referă doar la Dara”, spune producătoarea.

Piaţa internaţională

Dara ne-a mai spus că, după participarea la Eurovision, se pregăteşte să participe la concursul „Novaia Volna” de la Jurmala. „Nu ne vom limita doar la showbizul moldovenesc, deoarece acesta e ca o mlaştină în care dacă intri nu mai ieşi. Vrem să ne lansăm pe piaţa internaţională”, spune sigur Alla Donţu.

Tânăra interpretă îşi doreşte să aibă un concert care ar aduna mii de oameni. „Am fost la un concert al lui Robbie Williams. Eram în primele rânduri, am simţit emoţia şi energia care venea de la acest artist. La acest nivel aş vrea să ajung şi eu, dar am de muncit foarte mult”, conchide Dara.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)