Primăvara în noiembrie

METEO // Temperaturi record de până la 21 de grade în această toamnă

Natura ne oferă surprize autumnale. În ultimele săptămâni, avem parte de un timp mai deosebit în această perioadă a anului, cu temperaturi ajungând chiar până la 23 grade la sudul republicii. Timpul frumos a ţinut să ne răsfeţe weekendul trecut şi va continua şi în această săptămână.

Da, este o vreme anormală, dar nu este atât de gravă, ne spun specialiştii, deoarece temperaturile s-au ridicat peste normă cu 4.5, 4.6 grade. Mâine, vom avea parte de o vreme frumoasă şi foarte caldă, termometrele vor înregistra temperaturi de până la 21 grade la umbră. În următoarele zile, vom avea parte, de asemenea, de un timp frumos, dimineaţa va fi ceaţă pe întreg teritoriul ţării, iar ziua se vor înregistra temperaturi de 17-19 grade. Spre sfârşitul săptămânii, mercurul din termometre va cădea cu 3-4 grade.
Vineri, 12 noiembrie, sunt posibile ploi în sudul republicii, iar la nord, acestea se pot înregistra zilnic, temperatura aerului va înregistra, la nord, între 13 şi 18 grade, la sud, între 15 şi 20 grade. Elina Pleşca, prim-vicedirector al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ne spune că temperaturile normale pentru această perioadă sunt de 11-12 grade. Temperaturi ridicate în această perioadă a anului se înregistrează o dată la 15 ani. În 1960, 1963, 1966 şi 2000, în prima jumătate a lunii noiembrie, s-au înregistrat temperaturi înalte de până la 18-20 de grade.

Carolina Chirilescu

The following two tabs change content below.