Primăria nu vrea la pensie

DOMENIUL PUBLIC // În timp ce numărul şomerilor a depăşit în RM cifra de 85 mii de persoane, mai mulţi funcţionari publici continuă să cumuleze pensia cu salariul de bugetar

În cadrul Primăriei municipiului Chişinău, activează 25 de pensionari, majoritatea în funcţii de conducere în cadrul direcţiilor şi subdiviziunilor acesteia. Unii dintre ei au vârsta cuprinsă între 64 şi 68 de ani şi au atins vârsta de pensionare acum 3  – 11 ani. Şi asta în situaţia în care mai mulţi tineri din RM sunt nevoiţi să ia calea străinătăţii în căutarea unui loc de muncă. Juriştii primăriei explică această stare de lucruri prin faptul că legislaţia nu împiedică cumularea pensiei cu salariul de bugetar încă trei ani după ce aceştia au atins vârsta de  pensionare. Majoritatea pensionarilor din cadrul primăriei au atins însă şi aceste termene.

Direcţia de comerţ, cea de ecologie, Direcţia municipală a protecţiei copilului, Direcţia finanţe, Fondul Municipal de Susţinere Socială a Populaţiei şi altele din cadrul Primăriei municipiului Chişinău sunt conduse de persoane care au atins vârsta pensionării. Solicitat de JURNAL, Lilian Lisnic Răscoală, jurist în cadrul Primăriei capitalei, a declarat că, deşi legislaţia prevede pensionarea doamnelor la vârsta de 57 de ani, iar a bărbaţilor, la vârsta de 62 de ani, doar angajatorul, în cazul şefilor de direcţie şi de subdiviziuni – primarul, este în drept să elibereze sau să concedieze persoanele care au atins această vârstă. „Legislaţia prevede că, în sfera publică, angajatorul poate să prelungească contractul de muncă cu persoanele care au atins vârsta de pensionare pe o perioadă nu mai mare de trei ani. Este de remarcat însă că angajatorul are dreptul – nu şi obligaţia – să facă acest lucru”, a precizat juristul.

Procesul are loc treptat

La rândul său, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a declarat că încă în 2007 – 2008 a demarat procesul prin care sunt eliberate din funcţie persoanele care au ieşit la pensie, dând ca exemplu cazul Eugeniei Ceban, fosta şefă a Direcţiei generale asistenţă socială, eliberată recent din funcţie, şi a lui Victor Martâniuc. „Acest proces are loc treptat. Chiar şi în perioada imediat următoare preconizăm să aducem la cunoştinţa unor persoane expirarea termenului în care pot ocupa aceste funcţii”, a ţinut să precizeze Chirtoacă.

Să plece benevol

Consilierul municipal Oleg Cernei e de părere că cea mai bună soluţie e să se discute cu persoanele care au atins vârsta de pensionare pe cale amiabilă ca acestea să accepte să plece benevol la odihna binemeritată. “Din păcate, în cadrul primăriei există o altă tradiţie. Când primarul solicită cuiva să plece din funcţie, aceşti funcţionari se îmbolnăvesc, se internează în spital, caută diverse motive pentru a nu ceda posturile. De exemplu, Direcţia arhitectură şi urbanism. Dacă apar situaţii neclare, şeful Direcţiei se îmbolnăveşte imediat. Şi la Direcţia transport public şi căi de comunicaţie, odată cu apariţia scandalului legat de reparaţia necalitativă a străzii Alba Iulia, şeful direcţiei s-a îmbolnăvit subit şi a fost internat în spital. Codul Muncii prevede că nu poţi întreprinde nimic împotriva persoanelor care se află în concediu medical”, a spus Cernei.

Nu sunt motivaţi de salarii

De regulă, salariile funcţionarilor care au atins vârsta de pensionare variază între 2 şi 4 mii de lei. „Mă întreb de ce se ţin cu zece mâini de fotolii unii, nefiind tare motivaţi de salarii? Prin urmare, aceste funcţii aduc nişte profituri în afara salariului, oferă pârghii de control al anumitor activităţi de pe teritoriul municipiului Chişinău”, a mai spus Cernei.

Şefa Direcţiei finanţe din cadrul Primăriei, Veronica Herţa, a opinat că două dintre angajatele direcţiei, care au atins deja de trei şi de cinci ani vârsta de pensionare, continuă să activeze deoarece „îşi fac bine şi corect meseria”.

La rândul său, consilierul e de părere că trebuie să existe  promovarea în funcţii de răspundere, după eliberarea din funcţie a persoanelor care urmează să se pensioneze, în baza unui concurs după principiul de competenţă. Pe moment, legislaţia prevede că primarul general numeşte şi eliberează din funcţie şefii de direcţie şi de subdiviziuni.

Svetlana Corobceanu

The following two tabs change content below.